Voormalige jeugdgevangenis straks opvang dakloze jongeren

0

De voormalige dependance De Hartelborgt aan de Kralingse Plaslaan in Rotterdam behoudt zijn maatschappelijke functie. In plaats van een gevangenis voor jonge jongens draagt de gemeente Rotterdam straks zorg voor onderdak aan dak- en thuisloze jongeren. Het Rijk droeg het monumentale gebouw op donderdag 1 juli over aan de gemeente Rotterdam. Tessa Flantua, hoofd afdeling Verkoop en Gebiedsprojecten van het Rijksvastgoedbedrijf: ‘De toekomstige bestemming van dit gebouw sluit naadloos aan op onze ambitie om maatschappelijke meerwaarde te realiseren met rijksvastgoed.’

Aangezien De Hartelborgt haar oorspronkelijke functie had verloren, zocht het Rijksvastgoedbedrijf naar een nieuwe bestemming. Het gebouw aan de Kralingse Plaslaan 106, 108 en 110 in Rotterdam bestaat uit vier lagen, waaronder een zolder, kleine kelder, een dienstwoning en een directeurswoning. Het perceel is al sinds 1912 in gebruik voor maatschappelijke doeleinden. Dat zal in de toekomst zo blijven met de opvang van dak- en thuisloze jongeren.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?