Somerset Capital Partners en Aan de Stegge Twello slaan eerste paal nieuw logistiek bedrijfsgebouw Hoofddorp

0

Met het slaan van een eerste paal is de realisatie van een nieuw logistiek bedrijfsgebouw in Hoofddorp vorige week gestart. Onlangs tekenden wij met Somerset Capital Partners de realisatieovereenkomst voor de bouw.

Zelfvoorzienend
Het bedrijfsgebouw wordt uniek omdat het geen elektriciteit van het net zal krijgen maar geheel zelfvoorzienend is. Met een slimme combinatie van zonnepanelen en opslag in batterijen kan in het grootste gedeelte van de benodigde energie worden voorzien. Voor de resterende behoefte kan een beroep worden gedaan op een smart netwerk waarin de bedrijven op Schiphol Trade Park onderling in staat zijn om niet gebruikte energie onderling uit te wisselen. Innovaties die helemaal aansluiten bij de veranderende energiemarkt.

Het logistieke bedrijfsgebouw wordt als eerste DC in Nederland off-grid gerealiseerd en zal tevens voldoen aan de hoogste duurzaamheidseisen om een BREEAM-label Outstanding te verkrijgen.

Groot logistiek gebouw in korte tijd
Somerset Capital Partners ontwikkelde het logistieke bedrijfsgebouw voor een grote logistiek dienstverlener aan de Circulair Avenue op Schiphol Trade Park. Het gebouw bestaat straks uit maar liefst 55.315 m² warehouse, 6.570 m² mezzanine en 5.265 m² kantoorruimte en 433 parkeerplaatsen.

Somerset ontwikkelde eerder samen met ons een logistiek bedrijfsgebouw op de locatie Apeldoorn-Noord. Het vertrouwen tijdens dit project heeft geleid tot de nieuwe samenwerking in Hoofddorp. Gezien de wens het gebouw in korte tijd te realiseren zijn wij reeds gestart met engineering vooruitlopend op het huurcontract, wijzigingen en formele opdracht.

Evert Veerman, Bouwbedrijf Aan de Stegge Twello:
“Wij zijn trots dat we na onze samenwerking met Somerset op Apeldoorn-Noord samen dit bijzondere off-grid project mogen realiseren. Doordat wij al ver van tevoren zijn gestart met het uitwerken van het ontwerp naar een bouwplan kunnen we nu direct starten met de bouw.”

Willem Bosman, Somerset Capital Partners:
“We zijn erg blij met de realisatie van dit state of the art, energie positieve warehouse welke ook weer een mooie aanvulling is op ons portfolio van ontwikkelingen binnen Schiphol’s logistieke zone. We zijn er zeker van dat de huurder heel veel plezier zal gaan beleven aan dit fraaie distributiecentrum.”

Het ontwerp van het bedrijfsgebouw kwam tot stand met Mulderblauw Architecten en constructeur QBuz. De oplevering staat gepland voor begin tweede kwartaal 2022.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?