DWS koopt 369 appartementen in Den Haag

0

Vermogensbeheerder DWS heeft voor circa 71 miljoen euro 369 appartementen in Den Haag gekocht voor een van haar Duitse retailvastgoedfondsen.

De nieuwe aankoop is verdeeld over 311 gebouwen met vloeroppervlaktes tussen 30 m² en 120 m². Een aantal van de panden heeft op de begane grond bedrijfs- of winkelruimte. De portefeuille heeft een totale huuroppervlakte van circa 25.200 m².

Meer dan een kwart van de appartementen, die tussen 1870 en 1990 zijn gebouwd, heeft al een groen energielabel. Een aantal van de andere appartementen zal de komende jaren worden gemoderniseerd, bijvoorbeeld door het vervangen van de beglazing, isolatie en het installeren van nieuwe verwarmingssystemen, om zo de duurzaamheid van de panden te verbeteren.

“Dit is een volgende stap in onze betrokkenheid bij de Nederlandse woningmarkt. In de hele Randstad heeft de woningmarkt zich de afgelopen jaren zeer positief ontwikkeld. De vraag is groot door de sterke groei van het aantal huishoudens, ook in Den Haag. Hieraan kon echter lange tijd niet worden voldaan, omdat er aanhoudend te weinig huizen werden gebouwd. De laatste tijd zijn er lichtelijk meer woningen opgeleverd, maar de vraag blijft enorm”, aldus Martin Weikamp, Head of Transactions Northern Europe bij DWS. “De woningmarkt blijft een belangrijk onderdeel van de strategie van DWS.”

Rubens Capital Partners is namens DWS verantwoordelijk voor investeringen en vermogensbeheer in Nederland.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?