Syntrus Achmea koopt 30 woningen in Doetinchem namens BPL Pensioen

0

Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft namens BPL Pensioen 30 duurzame woningen gekocht in Doetinchem. De eengezinswoningen worden gerealiseerd in de nieuwbouwwijk Wijnbergen in het zuiden van de gemeente.

De 30 woningen bestaan uit 20 tussenwoningen en 10 hoekwoningen, die in grootte variëren tussen de 117 en 142 m² (gemiddeld 126 m²). De woningen worden duurzamer uitgevoerd dan wettelijk is voorgeschreven, onder meer door extra isolatie, triple beglazing en vloerverwarming. Dit zorgt voor lagere energielasten voor de bewoners en een reductie van de CO2-uitstoot. De GPR-score voor de woningen is gemiddeld 7,5.

“Deze belegging zorgt voor een verdere vergroening van onze woningportefeuille’, zegt Mark Rosenberg, bestuurslid van BPL Pensioen. “Duurzame woningen voorzien in een duidelijke vraag van woningzoekenden, mede door de lage energielasten, en behouden langer hun waarde. Dat draagt bij aan goede, betaalbare pensioenen voor de deelnemers in het pensioenfonds.”

Het project vloeit voort uit de participatie van BPL Pensioen in de grondbank Rotij Planontwikkeling Beheer BV. Het fonds neemt kavels af van de grondbank, die vervolgens bebouwd worden door Bouwbedrijf Roosdom Tijhuis BV. De bouw van de woningen begint in het vierde kwartaal van dit jaar. De oplevering staat gepland in het najaar van 2022.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?