Amac neemt retail-activiteiten Apple-reseller Xando over

0

Enschede, Nijmegen en Zwolle krijgen Amac-winkel vanaf 1 juli.

Apple Premium Reseller Amac neemt de drie winkels van collega Xando over. Ook de consumentenwebsite komt in handen van Amac. Xando gaat zich focussen op de zakelijke markt en educatie. Amac heeft er door de overname vanaf donderdag 1 juli winkels bij in Enschede, Nijmegen en Zwolle en komt daarmee op 51 vestigingen in Nederland.

De drie winkels zijn samen goed voor een jaaromzet van zo’n 12 miljoen euro. De 35 medewerkers van de Xando-winkels gaan vanaf juli aan de slag voor Amac. Volgens oprichter en CEO Ed Bindels hoeft er aan de drie nieuwe winkels weinig te gebeuren. “Die zijn goed in lijn met de Amac-stijl.”

A-locaties
Voor Xando betekent de overname dat het bedrijf zich meer op de b2b-markt en educatie kan gaan richten, van oudsher al de corebusiness. Eigenaar Iwijn Hendriksen: “We zijn in 2006 Xando gestart als partij voor de zakelijke markt en als onderwijspartner. In oktober dat jaar kwam daar retail bij met de opening van de eerste winkel in Zwolle. In 2008 en 2009 volgden respectievelijk Enschede en Nijmegen. Retail heeft altijd goed gedraaid, maar is echt een andere tak van sport. Zakelijke markt en educatie maken nu vier vijfde van onze omzet uit. Daar willen we ons nu volledig op gaan concentreren, dus we zijn blij dat we het retail-gedeelte kunnen onderbrengen bij een echte retailer als Amac.”

De winkels die in bezit komen van Amac bevinden zich allemaal op A-locaties. De Enschedese winkel van 115 vierkant meter is gevestigd in het winkelcentrum De Klanderij. In Nijmegen komt een 200 vierkante meter tellende Amac aan de drukke Molenstraat en het Zwolse filiaal van 110 vierkante meter ligt aan de Diezerstraat, in het winkelhart van de Overijsselse hoofdstad. “De overname is het laatste stukje van de puzzel waarmee Amac nu ook een volledige dekking krijgt in het oosten van het land en daarmee onze klanten in heel Nederland kunnen bedienen”, aldus Bindels. “Alle drie de steden hebben een belangrijke regionaal verzorgende functie en hadden nog geen Amac-winkel.”

Aanstaande woensdag en donderdag zijn de winkels gesloten voor ombouw om vrijdag 2 juli weer open te gaan als Amac. Vanaf dat moment komt daar ook de Amac Apple Repair Service beschikbaar.

Over Amac
Amac is sinds 2021 de enige Apple Premium Reseller van Nederland. De onderneming werd in 2005 opgericht door Ed Bindels met aanvankelijk één filiaal op de Utrechtse Mariaplaats. Bindels heeft Amac inmiddels weten uit te bouwen tot een premiumketen met 51 vestigingen in het hele land, een zeer succesvolle webshop en Amac Pro voor zakelijke klanten en onderwijs. Amac heeft een compleet aanbod aan Apple-producten en accessoires voor Mac, iPad, iPhone en Apple Watch. Daarnaast is Amac de grootste officiële reparatiepartner van Apple in Nederland en biedt het bedrijf nog andere diensten aan Apple-gebruikers, waaronder Amac Support en iMember voor persoonlijke ondersteuning en producttrainingen. Amac verwacht in het fiscaal jaar 2021/22 een omzet van ruim 230 miljoen euro.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?