Van der Helm nieuwe Manager Ontwikkeling en Beheer bij DGBC

0

Dutch Green Building Council heeft Rudy van der Helm aangesteld als Manager Ontwikkeling en Beheer. In zijn nieuwe rol zal hij onder andere leidinggeven aan het BREEAM-NL team, daarnaast is hij lid van het MT van DGBC. Tot voor kort was Van der Helm als Programmamanager al een belangrijk onderdeel van het BREEAM-NL team, met name vanwege zijn brede kennis over duurzaam bouwen en zijn vermogen om de impact van duurzaamheidsmaatregelen in te schatten.

Hét keurmerk voor duurzame bouw
Van Der Helm, opvolger van Edwin van Noort, is enthousiast over het nieuwe hoofdstuk in zijn duurzame carrière bij DGBC. Hij ziet voor het BREEAM-NL een belangrijke rol weggelegd om de gebouwde omgeving verder te verduurzamen: “Dit moet hét keurmerk voor de duurzame bouw en vastgoed blijven. Dat betekent dat we voorbij het door de opdrachtgevers gevraagde niveau voorschrijven.” Het vooroplopen is volgens Van der Helm daarbij essentieel: “BREEAM-NL onderscheidt zich bij uitstek door voor te lopen op marktontwikkelingen. Dit is lastig, maar door continu te zoeken naar manieren om duurzaamheid van een gebouw completer in kaart te brengen en daarmee dichtbij onszelf te blijven, kunnen we dit blijven doen.”

Portfolio-aanpak
Een andere belangrijke focus is de certificering van complete vastgoedportefeuilles. Van der Helm vervolgt: “Met BREEAM-NL kunnen partijen sturen op de duurzaamheidsprestaties van hun portefeuille. De afgelopen jaren hebben we al flink gewerkt om de mogelijkheden inzichtelijker te maken en waar de kansen liggen binnen een portefeuille. Hier kunnen we nog verdere slagen maken, waarbij de inzichten in de toekomst bijvoorbeeld gebruikt kunnen worden in ESG-rapportages.”

Menselijke maat
Naast zijn inhoudelijke missie wil ook de menselijke maat op de werkvloer niet uit het oog verliezen. “Dit stond ook altijd bij Edwin hoog op de agenda en die missie zet ik graag voort. Het is belangrijk dat collega’s initiatief durven nemen en de mogelijkheid krijgen om in je werk te groeien.”

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?