Picnic opent geautomatiseerd fulfilmentcenter in Ridderkerk

0

Werkgelegenheid voor 800 mensen op Nieuw Reijerwaard.

Online supermarkt Picnic vestigt een geautomatiseerd fulfilmentcenter (fc) op bedrijventerrein Nieuw Reijerwaard in Ridderkerk. Het nieuwe fc heeft een vloeroppervlak van 42.000 vierkante meter. Anderhalf jaar geleden kondigde Picnic de ontwikkeling van het eerste gerobotiseerde fc in Utrecht aan, dat over enkele maanden operationeel wordt.

Picnic vestigt zich op Nieuw Reijerwaard aan de Peterselieweg op een kavel van ruim 7 hectare. Hier wordt een modern en innovatief e-fulfilmentcenter ontwikkeld. Impact Vastgoed is de ontwikkelaar en verhuurt het gebouw aan Picnic, dat de automatisering inbouwt. De boodschappen zullen met de laatste technologie op het gebied van robotisering worden verzameld en klaargemaakt voor bezorging bij de klant. Het distributiecentrum is ontworpen door architect Palazzo. Na de zomer van 2021 start ontwikkelaar en verhuurder Impact Vastgoed met de bouw die een jaar in beslag neemt, waarna Picnic zelf de mechanisatie zal inbouwen.

200.000 kratten
Het fulfilmentcenter op Nieuw Reijerwaard gebruikt de modernste technologie om aan ruim 200.000 gezinnen per week de boodschappen te kunnen leveren. Voedselverspilling wordt tegengegaan en het gebruik van verpakkingsmateriaal wordt sterk verminderd. Verdeeld over drie temperatuurzones is er ruimte voor meer dan 200.000 kratten om producten in op te slaan. Door het inzetten van slimme technologie kunnen medewerkers efficiënter en ergonomischer werken.

“Door het gebruik van slimme techniek hoeven de medewerkers de boodschappen niet meer met een kar te verzamelen maar komen deze naar hun inpakstation toe”, aldus medeoprichter van Picnic Frederik Nieuwenhuys, verantwoordelijk voor de distributiecentra en fulfilmentcenters. “Zo kunnen ze het product in de juiste krat leggen terwijl deze worden aangeboden.” Het centrum is in zijn soort een van de grootste in Europa en bevat onder meer geautomatiseerde sorteer-, inpak- en distributiemachines die door Picnic zelf zijn ontwikkeld.

Gratis thuisbezorgd
Picnic startte in september 2015 in Amersfoort en heeft inmiddels 650.000 klanten in ruim 125 Nederlandse plaatsen die hun boodschappen gratis thuisbezorgd krijgen met een van de ruim 1000 elektrische bezorgwagentjes. De omzet verdubbelde in 2020 naar 500 miljoen euro, in 2021 moet dat 1 miljard zijn. In 2018 begon Picnic in Duitsland en onlangs maakte het bedrijf bekend van start te zijn gegaan in de Franse regio Valenciennes.

Tanja de Jonge, voorzitter van het dagelijks bestuur van de Gemeenschappelijke Regeling Nieuw Reijerwaard (GRNR) is blij met de komst van het ultramodern logistiek centrum op Nieuw Reijerwaard. “Picnic is een modern innovatief bedrijf en zal veel voor het gebied betekenen. Dutch Fresh Port, waar Nieuw Reijerwaard onderdeel van uitmaakt, is het grootste gespecialiseerde agro/vers/foodcluster in Nederland. De komst van Picnic levert niet alleen veel werkgelegenheid op voor dit gebied, samen werken we ook aan de bereikbaarheid van het gebied en de manier waarop we zo duurzaam mogelijk het gebied ontwikkelen.“

Philip van der Ent, commercieel directeur bij Impact Vastgoed: “Sinds 2017 zijn wij nauw betrokken bij de vastgoedvraagstukken van Picnic. De afgelopen vier jaar hebben we kunnen werken aan het vertrouwen, is kennis gedeeld en ingebracht, met als eindresultaat een doordacht en optimaal marktconform gebouw voor nu en de toekomst. Wij danken Picnic voor de afgelopen vier jaar en kijken uit naar de verdere samenwerking.”

Over Picnic
Voor de lancering eind 2015 heeft Picnic drie jaar lang in stilte met een team van 30 specialisten gewerkt aan het thuisbezorgen van boodschappen zonder onnodige tussenschakels. De klant kiest welke rit het beste uitkomt en weet via de Picnic boodschappenradar tot op de minuut precies hoe laat de bezorging zal plaatsvinden. De kosten van deze nieuwe manier van distributie zijn zo laag, dat de bezorging gratis is en de boodschappen de laagste prijs hebben. In 2018 startte Picnic ook in Duitsland en in 2021 in Frankrijk. Picnic is een initiatief van ondernemers Joris Beckers, Frederik Nieuwenhuys, Michiel Muller en Daniel Gebler.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?