ALDI Vastgoed B.V. tekent nieuwe huurovereenkomst met Picnic in Zaandam

0

Aldi Vastgoed B.V. heeft, per 1 april 2021, een nieuwe huurovereenkomst gesloten met online supermarkt Picnic aan de Kleine Tocht 44 in Zaandam voor circa 23.115 m². Het distributiecentrum bestaat uit 18.050 m² bedrijfruimte, 3.650 m² gekoelde bedrijfsruimte en 1.455 m² kantoorruimte. Picnic zal het distributiecentrum in zijn geheel opnemen.

Door een verdere optimalisatie van het distributienetwerk van Aldi was het distributicentrum in Zaandam beschikbaar voor de verhuur. Picnic, een van de snelst groeiende Nederlandse online supermarkten, zal zich vanaf deze nieuwe locatie onder meer gaan focussen op het bedienen van haar klanten in de regio Noord-Holland. Vanuit Zaandam gaan zij een deel van Amsterdam bedienen maar ook Haarlem, Zaanstad, Alkmaar en Purmerend. Dit nieuwe DC zal circa 500 banen in Zaandam creëren.

Niek Poppelaars, Co-Head of Logistics & Industrial bij Savills in Nederland, zegt: “De digitale transformatie van Nederland is nog verder in een stroomversnelling gekomen, met een impact voor vele sectoren, waaronder de foodsector. Consumenten zijn in toenemende mate afhankelijk van en gewend aan online aankopen, hetgeen wordt geïllustreerd door het toenemende aantal mensen dat online boodschappen doet.”

Savills adviseerde Aldi Vastgoed B.V. tijdens deze transactie. De Mik Bedrijfshuisvesting trad op namens huurder Picnic Fulfillment B.V.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?