Eerste twee Temporary Palaces locaties volledig verhuurd

0

Temporary Palaces is in januari 2021 van start gegaan aan de Mr. Treublaan 1-3 aan de Amstel in Amsterdam en heeft daar 4.800 m² kantoorruimte verhuurd. Het betreft een voormalig schoolgebouw, wat door het Temporary Palaces onder het concept ‘Lokaal Lokaal’ wordt geëxploiteerd als tijdelijke ‘work communit’, totdat het wordt herontwikkeld. Gelijktijdig is een tweede locatie van Temporary Palaces, Zuid West (4.300 m²) aan de Overschiestraat 188 in Amsterdam, geopend en deze locatie is nagenoeg volledig verhuurd. Het betreft een kantoorgebouw van 2.000 m² en een bedrijfshal van 2.300 m². Vanwege dit succes is er onlangs uitgebreid met een derde locatie, Bureau Riga aan de Rigakade 10 in Amsterdam. Deze locatie is inmiddels ook volledig verhuurd. Het gebouw omvat 2.800 m² kantoorruimte. De huurovereenkomsten zijn gesloten met verschillende zzp’ers, startups en scaleups waaronder ConnectBike.

Justin Kruseman Aretz, Head of Workthere Nederland, licht toe: “In januari 2021 lag het aantal zoekvragen naar flexibele kantoorruimte 50% hoger in vergelijking met januari 2020, blijkt uit ons laatste onderzoek. De invulling die Temporary Palaces geeft aan leegstaande gebouwen is uniek in de huidige markt, een creatieve plek die zorgt voor een levendige community terwijl het gebouw wacht op haar volgende bestemming. Wij zijn er dan ook trots op dat we via ons platform passende huurders voor dit concept hebben kunnen aantrekken.”

Nick ’t Riet, Paul Kuilboer en Daan van Schaik, founders van Temporary Palaces, voegen toe: “Op dit moment kan er nog meer uit veel locaties gehaald worden, ook als het een tijdelijk karakter heeft. Zo is er voor de eigenaar nog een rendement op deze locaties te halen, maar belangrijker nog, de locatie komt tot leven voordat er een nieuw gebouw komt, wat soms jaren kan duren. De locatiemarketing (placemaking) heeft een positieve invloed op het toekomstig gebruik. Daarbij heeft de buurt hiermee een plek waar ze trots op kunnen zijn, nu en in de toekomst. Het succes van onze formule zit in het creëren van een duidelijk concept per locatie, en community tussen de gebruikers. We zijn hard op zoek naar een vierde locatie om het aanbod verder uit te breiden.”

Workthere, het platform van vastgoedadviseur Savills gericht op flexibele kantoorruimte, heeft geadviseerd bij de (onder)verhuur van de ruimten. De Temporary Palaces locatie aan de Schinkel heeft nog enkele werkplekken beschikbaar.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?