Union Investment verkoopt logistieke portefeuille in Nederland

0

Union Investment Real Estate GmbH heeft een logistieke portefeuille bestaande uit twee objecten in Nederland verkocht. Een distributiecentrum van 35.000 m² gelegen aan de Bijsterhuizen 1127 in Nijmegen is verkocht aan de huurder. Een distributiecentrum van 64.000 m² in Eindhoven werd verkocht aan Aviva Investors. De verkoopprijs is niet bekend gemaakt.

Het moderne DC in Nijmegen is ontworpen door het plaatselijke architectenbureau Schreven BV, en werd gebouw tussen 1997 en 2000. Het gebouw beschikt over hoge normen, zoals een vrije hoogte van 10 -14,5 meter en een vloerbelastingscapaciteit tot 5.000 kg/m². Het DC is volledig verhuurd aan een internationale bezorgservice, die het pand voor eigen gebruik heeft gekocht.

Het distributiecentrum in Eindhoven is gelegen binnen het bedrijventerrein ‘Acht’, dicht bij zowel de snelwegen A2 en A67 als de internationale luchthaven van de stad. Tevens grenst het aan een van de belangrijkste spooraders die directe toegang biedt tot de Rotterdamse haven.

Stephan Riechers, Head of Investment Management Logistics & Light Industrial bij Union Investment: “Deze transactie volgt op onze recente acquisitie van een pan-Europese logistieke portefeuille waar deze objecten onderdeel van uitmaakten. Ze werden verkocht omdat ze niet pasten in de strategie van ons open-end vastgoedfonds UniImmo: Europa. We richten ons doorgaans op nieuwe ontwikkelingen, nieuwbouw en bestaande bouw jonger dan 10 jaar. De transactie was een goede gelegenheid om de portefeuille van het fonds te optimaliseren.”

Douglas van Oers, Director en Co-Head Logistics & Industrial bij Savills in Nederland, zegt: “De voorraad logistiek vastgoed in Nederland groeide in 2020 met 3 miljoen m², terwijl de leegstand daalde van 6,1% naar 5,6%. Dit duidt op aanhoudende interesse in logistiek vastgoed. In 2020 is ruim 2,6 miljoen m² logistiek vastgoed verhuurd. Door deze aanhoudende vraag stijgen de huren in veel regio’s. Het DC in Eindhoven sloot perfect aan bij de wens van Aviva Investors om te investeren in strategisch belangrijke locaties voor hun Europese logistieke portefeuille, en de asset management mogelijkheden die dit specifieke object biedt wekte hun interesse.”

Savills, 3Stone Real Estate, Freshfields en Drees & Sommer adviseerden Union Investment Real Estate GmbH. Aviva Investors werd geadviseerd door M2 Real Estate, DLA Piper en Search.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?