BPD komt met plan ‘Drukkerijkwartier’ met 200 woningen in Eindhoven

0

Eindhoven 8 juni. Afgelopen week heeft BPD| Bouwfonds Gebiedsontwikkeling haar plannen voor het oude Philipsterrein aan de Cederlaan in Eindhoven aan omwonenden en belangstellenden gepresenteerd. Waar voorheen Eindhovensche Drukkerij van Philips zat komt een nieuwe stadsbuurt ‘Drukkerijkwartier’ met ongeveer 200 woningen.

De nieuwe stadsbuurt ‘ Drukkerijkwartier’ krijgt een herkenbaar gezicht. Stijn Clerkx, projectmanager bij BPD: “met de architectuur willen wij enerzijds inhaken op de huidige omgeving, maar anderzijds ook een link leggen met het verleden van het terrein. Zo proberen wij het drukkerij verleden voelbaar te maken door op het binnenterrein patiowoningen op te nemen met een karakteristieke dakvorm, de zogenoemde halwoningen. Hiermee komen de oorspronkelijke hallen als sterke identiteit van het terrein deels terug.”
Behalve de halwoningen bevat het plan stadswoningen met een eigen tuin aan de rand, een zeshoekige toren van circa 45 meter hoog als de centrale en verbindende spil in het plan en aan het front drie, vier, en vijf lagen appartementen. De appartementen staan op een parkeergarage, die achter de wooncomplexen aan de Cederlaan doorloopt.

Het hele terrein wordt (semi) openbaar en autoluw met veel nieuw groen. “Wij willen een nieuwe stadsbuurt realiseren met een open karakter waar voldoende ruimte is voor ontmoetingsplekken. Een stadsbuurt met veel groen in de openbare ruimte, toegankelijk en doorwaadbaar voor voetgangers. Drukkerijkwartier is in 2024 een groene en levendige stadsbuurt waar mensen graag wonen en het historische karakter van het terrein voelbaar is.”

Na de zomer gaat het bestemmingsplan in procedure. Als dat in het voorjaar 2022 wordt afgerond kan de bouw rond de zomer van 2022 beginnen. Het ontwerpteam voor het plan bestaat uit Tom van Tuijn Stedenbouw uit Eindhoven, het Antwerpse architectenbureau AWG en landschapsarchitect Studio BLAD uit Leerdam.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?