Borghese verkoopt 35 sociale huurwoningen in Bethelpark aan Woonbron

0

Als het aan ontwikkelaar Borghese Real Estate, Bouwinvest en woningcorporatie Woonbron ligt, is het voormalige terrein van het Bethel ziekenhuis over ongeveer twee jaar dé nieuwste en meest gevarieerde woonbuurt van de Delftse wijk Buitenhof, Bethelpark. De bouw is intussen in volle gang. Vandaag ondertekenden woningcorporatie Woonbron en ontwikkelaar Borghese de koopovereenkomsten voor de afname van 35 appartementen in Bethelpark. Woonbron brengt deze woningen in de sociale verhuur.

Woonbron-directeur Hannan Mousaoui licht toe: “Bij sloop-nieuwbouw kunnen we in andere delen van de stad niet altijd hetzelfde aantal woningen terugbouwen. Met de aankoop van deze appartementen in het Bethelpark zorgen we ervoor dat onze sociale huurvoorraad in Delft op peil blijft.”

Gevarieerd woonaanbod in Buitenhof
In januari dit jaar is de bouw van de in totaal 351 woningen in het Bethelpark gestart. Woonbron koopt 35 appartementen en parkeerplaatsen voor sociale verhuur. Het zijn 3- en 2-kamer woningen van 75 m² resp. 65 m². De overige woningen verhuurt Bouwinvest in verschillende prijsklassen. Deze verdeling is een bewuste keuze voor meer gevarieerd woningaanbod in de wijk Buitenhof. Deze wijk heeft op dit moment het hoogste percentage sociale woningen van de stad.

Wethouder Karin Schrederhof van o.m. Wonen is enthousiast: “Deze ontwikkeling past in de visie van de gemeente Delft om samen met partners en bewoners te werken aan een Buitenhof Noordwest waar bewoners trots op zijn, graag wonen, zich veilig voelen waar iedereen kan meedoen. Met de Bethelpark ontwikkeling komen er in deze wijk nieuwe woningen van hoge kwaliteit. Dit draagt bij aan een meer evenwichtige opbouw en biedt kansen voor doorstroom vanuit de wijk.”

Duurzame kwaliteit
Bethelpark bestaat uit verschillende bouwhoogtes. Aan de noordzijde langs de Reinier de Graafweg zorgen de hoogtes van de woogebouwen voor een stedelijk karakter. Aan de zuidzijde zijn de gebouwen lager en is aansluiting gezocht op de ecologische zone. Het uitzicht en de zontoetreding is daarmee voor alle gebouwen maximaal.

De diversiteit vind je ook in woningtype, woonoppervlakte en huurprijs. Volop woonkeuze dus voor elke levensfase en budget. Ook in de plinten van de woongebouwen is er straks levendigheid. Er komen ruimtes voor kleine bedrijven, horeca en maatschappelijke functies. Uiteraard wonen de nieuwe bewoners straks gasloos. Het naastgelegen Reinier de Graaf Gasthuis levert restwarmte waarmee de woningen worden verwarmd en voorzien van warm water.

De oplevering van de woningen wordt begin 2023 verwacht.

De realisatie ligt in handen van Van Wijnen en het gebouw is ontworpen door Powerhouse Company. Woonbron biedt de 35 sociale huurwoningen eind 2022 te huur aan via www.woonnet-haaglanden.nl.

Share.

Comments are closed.