Bouw appartementen Appelvink in Ringovenpark van start

0

Gistermiddag is met de bouw begonnen van appartementencomplex Appelvink in Panningen. De symbolische eerste graafwerkzaamheden waren in handen van Rob Wanten, wethouder Fysieke Leefomgeving en Wonen van de gemeente Peel en Maas. Hiermee wordt een volgende stap gezet in de herontwikkeling van het gebied rond de iconische, voormalige ringoven van de baksteenfabriek.

“Een mooi moment voor Panningen”. Zo bestempelde wethouder Wanten de start. “Mensen willen hier graag wonen. Begrijpelijk, want het is centraal, dicht bij voorzieningen en midden in het groen. Het is mooi dat we hiermee tegemoet kunnen komen aan die vraag. Veel toekomstige bewoners wonen nu al in Peel en Maas, daardoor komen er bestaande woningen beschikbaar op de woningmarkt.”

Persoonlijk en kleinschalig
De achttien luxe appartementen en twee penthouses zijn dan ook in no-time verkocht. Het gebouw, dat naar verwachting eind 2023 opgeleverd wordt, krijgt vijf verdiepingen. “Het Ringovenpark is een prachtige, groene leefomgeving waar de inwoners van Panningen echt trots op kunnen zijn”, aldus Gard Stals, directeur van projectontwikkelaar JPO. “Het woongebouw Appelvink is daar met zorg ingepast. Het gebouw is persoonlijk en kleinschalig ontworpen; met veel ruimte om er voor elkaar én op jezelf te kunnen zijn. Op die manier creëren wij ruimte voor geluk.”

Woningvraag
Appelvink wordt gerealiseerd aan de Zuidoostkant van het Ringovenpark. Onlangs leverden JPO en Jongen Bouwpartners ook het Hof van Panningen op in hetzelfde park. “De bewoners van deze 27 appartementen aan de Kerkstraat hebben onlangs de sleutels gekregen en zijn druk bezig met de inrichting van hun woningen”, licht Rob Haarmans, directeur Jongen Bouwpartners toe. “Op dit moment leggen we letterlijk de laatste hand aan dat project en starten hier nu meteen op, om zodoende zo snel mogelijk aan de woningvraag te kunnen voldoen.”

Over JPO
We creëren graag leef- en werkomgevingen die inspireren en doen verwonderen. Die ontstaan vanuit een visie en die met respect voor het verleden, voor lange tijd het verschil maken. Plekken die als thuis voelen en waar je jezelf kunt zijn. Dit is wat we graag achterlaten. Daarvoor worden we graag uitgedaagd. Met VolkerWessels als onze basis zorgen we voor durf en daadkracht. We tonen lef, maar stellen ons ook graag kwetsbaar op. We nodigen uit om anders te kijken. Niet naar het individu, maar naar het groter geheel. Niet vanuit ratio, maar vanuit het gevoel. Dat is voor ons duurzaamheid. Zo werken we aan geluk. Ruimte voor geluk.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?