Steel Shape Cutters B.V. vestigt in Dordrecht

0

Steel Shape Cutters BV (SSC) vestigt zich in Dordrecht. Dit nieuwe technologiebedrijf is gespecialiseerd in het 3D-profileren van grote stalen buizen, profielen en kokers. Directeur Peter Staat: ‘Wij willen volledig geautomatiseerd gaan werken met de inzet van snijrobots. Er zijn reeds twee machines besteld.’ SSC hoopt medio juni operationeel te zijn.

SSC is een nieuw bedrijf dat zich richt op het 3D-profileren van grote stalen buizen en allerlei soorten profielen en kokers. Directeur Staat: ‘Wij willen dit volledig geautomatiseerd gaan doen. Voor balken en kokers werken we met een snijrobot.’ Voor de snijwerkzaamheden (zowel plasma, als autogeen) zijn reeds twee grote machines besteld in Nederland. Het bedrijf is met name gespecialiseerd in het zwaardere segment: offshore en offshore wind, infra, scheepsbouw, waterbouw en constructie.

Het perceel ’s Gravendeelsedijk 200 omvat in totaal 9.000 m², waarvan 2.200 m² bedrijfsruimte en 1.800 m² half overdekte opslagruimte. Verder is het complex voorzien van bovenloopkranen en kantoorruimtes. Staat: ‘We kozen voor Dordrecht vanwege de beschikbaarheid van een passende locatie dichtbij Rotterdam, met zeer goede verbindingen via de snelweg en het water.’

Zowel Ooms Makelaars Bedrijfshuisvesting, Deal Drecht Cities als de Gemeente Dordrecht waren betrokken bij de vestiging. Deal was verantwoordelijk voor de acquisitie en begeleiding. Acquisitie Manager Menno Bijnagte vindt SSC een waardevolle toevoeging voor de regio: ‘Het profiel van het bedrijf past goed in de regionale groeiopgave om meer hightechbedrijven naar de regio te begeleiden.’ Ooms Makelaars Bedrijfshuisvesting, partner in Dynamis, vertegenwoordigde verkoper Sarens bij de totstandkoming van deze transactie.

Bron.

Share.

Comments are closed.