WPRI verhuurt circa 2.100 m² in Den Haag, Roosendaal, Duiven, Enschede en Burgh-Haamstede

0

Recentelijk heeft WP Retail Invest ter versterking van de branchering van haar wijkwinkelcentra en voor een van haar externe opdrachtgevers diverse nieuwe huurders aangetrokken. Een overzicht:

WINKELCENTRUM DUINZIGT – DEN HAAG
Winkelcentrum Duinzigt (circa 5.850 m²) huisvest onder meer Albert Heijn en Etos. Binnenkort wordt de gecoördineerde vergunningsaanvraag (bestemmingsplan en omgevingsvergunning) ter visie gelegd, zodat medio 2022 kan worden gestart met het upgraden en uitbreiden van het winkelcentrum. Het plan omvat circa 3.000 m² nieuwe winkelruimte, een parkeergarage voor 158 plaatsen en 40 appartementen.

Jansen Wijnen huurt sinds april jl. 240 m² winkelruimte in het winkelcentrum. De wijnspecialist biedt een onderscheidend assortiment kwaliteitswijnen (waarvan circa 50% exclusieve eigen import). Het hoge kwaliteits- en serviceniveau van de wijnwinkel sluit naadloos aan bij de doelgroepen in het verzorgingsgebied en de ambities van WPRI om onderscheidende ondernemers te contracteren voor het winkelcentrum. Compact Real Estate Services heeft namens WPRI de verhuur tot stand gebracht en verzorgt tevens het volledige beheer.

WINKELCENTRUM ELSHOFPASSAGE – DUIVEN
In winkelcentrum Elshofpassage (circa 9.100 m²) zijn onder meer Albert Heijn, Hema en Kruidvat gevestigd. Het winkelcentrum is sinds 2020 eigendom van WPRI. De voorbereidingen voor de herontwikkeling zijn in volle gang.

Banzai Sushi – een nieuwkomer in de horecamarkt – huurt in het hart van de winkelpassage een commerciële ruimte van 82 m². Het sushi-restaurant is vooralsnog alleen geopend voor take-away en bezorging aan huis. Compact Real Estate Services bracht namens WPRI de verhuur tot stand en verzorgt tevens het volledige beheer van het winkelcentrum.

WINKELCENTRUM HET STROINK – ENSCHEDE
Dit winkelcentrum (circa 5.800 m²) is afgelopen jaar volledig gerenoveerd en uitgebreid en werd op 1 maart jl. opgeleverd. Het winkelcentrum biedt onder meer onderdak aan een nieuwe Aldi (circa 1.500 m²) en een geheel vernieuwde Albert Heijn (circa 1.700 m²).

De Viszaak is sinds april jl. gevestigd in een nieuwe winkelunit van 82 m² en biedt een gevarieerd assortiment verse visproducten. Daarnaast beschikt de zaak over een horecagedeelte met een uitgebreid menu voor lunch en diner. JM Optiek is een moderne optiekwinkel (112 m²) met zeer innovatieve (contactloze) oogmeetapparatuur en een uitgelezen aanbod aan lenzen en monturen in elke prijsklasse. Eerder al trok WPRI fietsenzaak Falagro (209 m²) en Restaria Het Stroink (188 m²) aan. Alle verhuurtransacties kwamen tot stand door bemiddeling van Euvermans Bedrijfshuisvesting. Per 1 april jl. heeft Colliers Asset Services B.V. het volledige beheer van het winkelcentrum. NIBC heeft het winkelcentrum gefinancierd.

WINKELCENTRUM TOLBERG – ROOSENDAAL
In winkelcentrum Tolberg (circa 4.900 m²) zijn onder meer Albert Heijn (circa 1.500 m²) en Plus (circa 1.500 m²) gevestigd. In juni a.s. wordt gestart met de bouwwerkzaamheden voor de herontwikkeling van het winkelcentrum. Hierbij wordt in totaal circa 1.900 m² nieuwbouw toegevoegd, waarvan 1.250 m² voor winkels en aanverwante voorzieningen en 650 m² voor een nieuwe gymzaal. Ook wordt de passage volledig gerenoveerd. De oplevering staat gepland voor medio 2022.

Boerderij Luysterburg opent eind mei a.s. in samenwerking met Innovend uit Oud-Gastel een unieke onbemande boerderijwinkel van 75 m² in het winkelcentrum. De winkel wordt ingericht met een serie modulaire – en deels gekoelde – verkoopautomaten en een centrale digitale betaalzuil. Het assortiment bestaat uit groenten, fruit, eieren en zuivel van louter lokale agrarische bedrijven. MVGM Bedrijfsmakelaars Breda bracht de verhuurtransactie namens WPRI tot stand.

NOORDSTRAAT 16 – BURGH HAAMSTEDE
Onlangs heeft WPRI de voormalige Spar-winkel (circa 1.100 m²) op de locatie Noordstraat/Kriekemeet in het centrum van Haamstede – die WPRI in 2020 namens Market Plaza had aangekocht – verhuurd aan ALDI. Binnen enkele weken zal Aldi haar deuren openen voor publiek.

Over WP Retail Invest (WPRI)
WP Retail Invest investeert vanuit een gedegen visie op de retailmarkt in bestaand winkelvastgoed. Zij doet dit voornamelijk voor eigen rekening en risico, maar ontwikkelt in voorkomende gevallen ook in opdracht van eigenaren/beleggers en supermarktondernemers. Elke herontwikkelingsopgave staat in het teken van het creëren van duurzame, toekomstgerichte planconcepten en moderne winkels die zowel voor de eigenaren/beleggers als de huurders/ondernemers een rendementsverbetering opleveren.

WPRI richt zich met name op wijkwinkelcentra in de stedelijke woonomgeving waar de dagelijkse boodschappen, convenience en horeca samenkomen in een prettig verblijfs- en ontmoetingsklimaat. Doordat dergelijke winkelcentra voor de meeste inwoners meerdere keren per week een bezoekdoel vormen, zijn ze stabiel in exploitatie en daarmee een aantrekkelijke vastgoedbelegging. De totale waarde van de portefeuille bedraagt circa € 50 miljoen, de ontwikkelingspotentie bedraagt circa € 70 miljoen.

Actuele portefeuille
• Winkelcentrum Tolberg – Roosendaal
• Winkelcentrum Duinzigt – Den Haag
• Winkelcentrum Het Stroink – Enschede
• Winkelcentrum Elshofpassage – Duiven

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?