Op het Campinaterrein verrijst een nieuwe levendige stadsbuurt ‘De Caai’

0

Op het voormalige Campinaterrein in de Kanaalzone van Eindhoven gaat gebiedsontwikkelaar BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling in 2022 beginnen met de realisatie van de moderne en duurzame stadsbuurt De Caai. De Caai gaat met ruim 700 woningen en ruim 18.000 m² commerciële voorzieningen wonen, werken en recreëren samenbrengen.

Met oog voor de historische betekenis van het terrein richt De Caai zich op een inclusieve gemeenschap van bewoners en ondernemers die actief bijdragen aan het bevorderen van de gezondheid van mens, maatschappij en planeet. Zo krijgt een nieuwe generatie makers en designers er de ruimte om te werken aan duurzame innovaties op het gebied van voeding en gezondheid.

‘Toen de Melkinrichting Campina in 1961 geopend werd, had ze het nieuwste van het nieuwste op technisch gebied,’ zegt Mireille Knape, senior locatiemanager bij BPD. ‘Met De Caai herstellen we die reputatie in ere. Wederom is straks op het terrein het nieuwste van het nieuwste te vinden. Niet alleen op het gebied van voeding en gezondheid, maar ook op dat van duurzaam wonen en samenleven.’

De groene wijk ligt aan het water en op loopafstand van het centrum van Eindhoven. Naar verwachting worden de eerste woningen in 2023 opgeleverd. Geïnteresseerden kunnen op www.nieuwbouw-campinaterrein.nl meer informatie vinden.

Over BPD
BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling is de grootste gebiedsontwikkelaar in Nederland. Het bedrijf is werkzaam vanuit 5 kantoren, gevestigd in Amersfoort, Amsterdam, Delft en Eindhoven. Sinds de oprichting in 1946, toen nog onder de naam Bouwspaarkas Drentsche Gemeenten, heeft BPD de bouw van ruim 365.000 woningen mogelijk gemaakt. Vandaag wonen meer dan één miljoen mensen in woonwijken waarin de hand van BPD zichtbaar is. In 2019 richtte BPD ‘BPD Woningfonds’ op, een fonds volledig bestaand uit duurzame en betaalbare nieuwbouwhuurwoningen voor huishoudens met een middeninkomen in Nederland. Naast Nederland is BPD ook actief in Duitsland, waar het bedrijf vanuit 10 kantoren werkzaam is onder de naam BPD Immobilienentwicklung.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?