Europees investeringshuis CORUM Investments investeerde opnieuw in Rotterdam

0

CORUM Investments heeft opnieuw een pand aangekocht in Rotterdam. Het is de zesde investering van CORUM in de havenstad. Het kantoorgebouw ligt op bedrijventerrein Rotterdam Noord-West naast het Rotterdam The Hague Airport en wordt verhuurd aan de Koninklijke BAM en Veolia. Het vier verdiepingen tellende bedrijfspand wordt volledig verhuurd aan twee prominente huurders: de Koninklijke BAM, een van de grootste internationaal opererende bouwbedrijven van Nederland, en Veolia, wereldwijd marktleider op het gebied van duurzame energie- en milieuoplossingen.

CORUM in Rotterdam
Met de aankoop van het kantoorgebouw komt de teller van het aantal panden van CORUM in 010 en directe omgeving op zes. In 2020 heeft CORUM nog een object aangekocht aan de Lijnbaan in Rotterdam. De begane grond wordt daar verhuurd aan een bekend kledingmerk en in het souterrain bevindt zich een horecagelegenheid. Daarnaast is het markante kantoorgebouw aan het Spoorweghavenplein (Kop van Zuid), waar een Nederlandse overheidsinstelling in huist, ook van CORUM.

In Zuid-Holland heeft de vermogensbeheerder inmiddels 14 vastgoedobjecten in eigendom. De meeste staan in Rotterdam (3), gevolgd door Den Haag, Capelle aan den IJssel, Leiden en Leiderdorp (alle 2), hierna volgen Delft, Zoetermeer en Bergschenhoek met elk 1 pand.

Onder de huurders van deze vastgoedobjecten zijn veel bekende, gevestigde partijen te vinden, actief in verschillende sectoren. Niet alleen de kantoren- en retail-sector is er goed vertegenwoordigd, maar er zijn ook vooraanstaande huurders in de portefeuille die actief zijn in de medische (onderzoeks)sector. Doordat CORUM in verschillende sectoren investeert, trachten zij de financiële risico’s door middel van spreiding te beperken en kan de aandeelhouders van de vermogensbeheerder een potentieel stabiel rendement worden geboden. Niet alleen de sectoren spelen bij deze spreiding een rol, sterker, solide huurders zijn een van de belangrijkste bouwstenen van de formule van CORUM. “Wij kiezen onze ‘partners’ – want zo zien wij de huurders – dan ook zorgvuldig”, licht fundraising manager Anna-Larisa Snijders toe. “En juist in deze tijden blijven wij nauw betrokken bij onze huurders en bieden we continue ondersteuning. Een goede langdurige relatie draagt immers bij aan een betrouwbare en stabiele kasstroom, en dus een solide potentieel rendement.”

Ondanks crisis prestatiesdoelstellingen behaald
Ondanks de crisis heeft CORUM Investments het afgelopen jaar goede zaken gedaan. De vastgoedportefeuille van vastgoedfondsen CORUM Origin en CORUM XL zijn flink uitgebreid met, naast acquisities in Nederland, ook investeringen in België, Italië, Polen, Litouwen en het Verenigd Koninkrijk. Bovendien is in december van vorig jaar nog een eerste aankoop in Canada afgerond en wordt er momenteel gekeken naar verdere overzeese uitbreiding.

De aankopen tonen dat CORUM Investments in een jaar met zeer uitdagende marktomstandigheden gebruik heeft gemaakt van opportunistische kansen gebaseerd op een langetermijnstrategie. Dit blijkt ook uit de resultaten van 2020. De vastgoedbeleggings-fondsen van CORUM boden solide resultaten en presteerden beter dan de markt. Het fonds CORUM ORIGIN behaalde een bruto rendement van 6% en fonds CORUM XL sloot 2020 af met een resultaat van 5,66%. Bovendien keerden beide fondsen elke maand dividend uit.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?