Zorg en begeleid wonen in voormalig kantoorpand Servicecentrum West in Enschede

0

Het voormalige kantoorpand van Servicecentrum West in de wijk Boswinkel/Stadsveld is door de Gemeente Enschede verkocht aan de SVE Group. Vanaf 1 mei zal het gebouw met een oppervlakte van circa 2.435 m² een transformatie ondergaan.

Maatschappelijk vastgoed
Binnen de huidige bestemming wordt het moderne pand compleet aangepast naar een maatschappelijk pand met zorg gerelateerde functies voor ouderenzorg en/of gehandicaptenzorg met begeleid wonen.
Het kantoorpand bestaat uit 4 bouwlagen en beschikt over een ruime parkeergelegenheid. Het is uitstekend bereikbaar door de gunstige ligging dichtbij de invalswegen, de A35 en het centrum van Enschede.

Verhuizing Servicecentrum West
Eind maart j.l. zijn alle medewerkers van Servicecentrum West verhuisd naar het wijkcentrum ‘De Boei’ aan de Spinnerstraat in Enschede. Het monumentale pand ‘De Boei’ moet een multifunctioneel centrum worden voor o.a. bewoners, gemeente, wijkraden, politie en andere organisaties. Een laagdrempelige ontmoetingsplek voor bewoners en professionals voor alle stadsdelen van Enschede West. De toekomst van het markante pand ‘De Boei’ is daarmee veiliggesteld.

Transformatie kantoorpand
Door de geplande verhuizing kwam het gebouw aan de B.W. ter Kuilestraat 33 leeg te staan. Het pand is door vastgoedorganisatie SVE Group gekocht. Het bedrijf opereert al ruim 15 jaar in heel Nederland. Zij zijn actief op het gebied van ontwikkelingen en investeringen in commercieel onroerend goed. SVE Group zag de mogelijkheden om het kantoorgebouw uit 1999 te ontwikkelen tot een maatschappelijk pand.

SVE Group heeft ruime ervaring met het transformeren van kantoorpanden naar maatschappelijk vastgoed. Het voormalig kantoorpand in Enschede zal worden getransformeerd tot een woon-service-zorg ontwikkeling die invulling geeft aan de lokale en/of regionale behoefte in de markt.

Boers & Lem Enschede heeft deze transactie namens de verkoper begeleid.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?