M7 Real Estate verkoopt grootschalig bedrijfscomplex in Papendrecht aan Sagax

0

M7 Real Estate Nederlands B.V. heeft namens haar fonds M7 EREIP II Dutch Propco I B.V. het industriële bedrijfscomplex gelegen aan de Ketelweg 18A-22 in Papendrecht verkocht aan Sagax. Het complex is volledig & langjarig verhuurd aan Pon Power B.V.

Het industriële complex bestaat uit drie verschillende gebouwen en omvat circa 5.620 m² bedrijfsruimte, circa 4.550 m² kantoorruimte met circa 4.000 m² buitenterrein en circa 100 parkeerplaatsen op eigen terrein. Verkoper heeft in samenwerking met Pon recent het complex en het buitenterrein volledig gerenoveerd.

Sagax, genoteerd aan de Nasdaq Stockholm, belegt in commercieel vastgoed, voornamelijk in het bedrijfsruimte- en industrieel segment en is sinds 2016 actief in Nederland. Inmiddels omvat de Nederlandse portefeuille ruim 450.000 m² bedrijfsruimte verdeeld over meer dan 80 objecten. De gehele vastgoedportefeuille van Sagax bestaat uit 681 objecten met een vloeroppervlakte van 3.544.000 m² gelegen in Zweden, Finland, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Nederland en Spanje.

M7 is een toonaangevende fonds- en assetmanagement organisatie op de Europese commerciële vastgoedmarkt met veel expertise in de lokale markt. De Nederlandse portefeuille omvat ruim 940.000 m² verdeeld over ca. 170 objecten. De totale vastgoedportefeuille in Europa bestaat uit 571 gebouwen en circa 3.850.000 m², gelegen in onder andere: UK, Duitsland, Nederland, Frankrijk, Denemarken en Portugal.

Verkoper M7 werd in deze transactie commercieel geadviseerd door De Mik Bedrijfshuisvesting en juridisch geadviseerd door Van Doorne.

Bron.

Share.

Comments are closed.