DWS lanceert open-ended European Living Strategy voor Europese woningmarkt

0

Vermogensbeheerder DWS heeft wederom een open-ended vastgoedstrategie voor institutionele beleggers gelanceerd. De strategie richt zich op zogeheten core-woningmarkt assets in de meest ontwikkelde Europese markten.

Vooralsnog wordt kapitaal gealloceerd in de grootstedelijke woonmarkten met een primaire focus op Duitsland, Scandinavië, Nederland, Ierland en Frankrijk, en er komt een secundaire focus op opkomende wijken in het Verenigd Koninkrijk, Spanje en Italië. Het gehele beleggingsproces is ESG-geïntegreerd en voldoet aan de inzet van DWS om bij te dragen aan de klimaatdoelen van het Parijs-akkoord.

Clemens Schaefer, Hoofd Vastgoed, APAC/EMEA bij DWS: “DWS belegt al vele jaren namens haar klanten in woningen en heeft vergaande kennis opgebouwd op dit gebied. Onze Europese woningportefeuille is met ruim 6 miljard euro aanzienlijk te noemen. Voor beleggers die op zoek zijn naar inkomstendiversificatie, is de woningsector geweldig, zeker in vergelijking met andere sectoren. De woningmarkt houdt stand in tijden van marktstress.”

Jessica Hardman, Hoofd Europees Portefeuillebeheer bij DWS: “Aangezien het beleggen in woningen steeds populairder wordt, zal onze strategische focus liggen op betaalbare woningen in steden en forenzensteden in de belangrijkste Europese metropolen die sterke beleggingsfundamenten op lange termijn hebben. Als invloedrijke speler op de woningbeleggingsmarkt beschikken wij over een stevige pijplijn aan sterke beleggingsmogelijkheden.”

De huidige portefeuille van DWS beslaat het volledige spectrum, waaronder een mix van studentenhuisvesting, nieuwbouwprojecten, zorginstellingen en hotels in goed bereikbare buitenwijken. Dit alles wordt beheerd door een lokaal netwerk van beleggings- en vermogensbeheerprofessionals.

“De bewezen veerkracht van de sector, in combinatie met een beperkt aanbod en gezonde vraag maken woningen tot een aantrekkelijke belegging,” zegt Simon Wallace, Co-Head van Real Estate Research. “De institutionalisering van de Europese woningmarkt zet zich verder door omdat beleggers op zoek zijn naar strategieën met een stabiele kasstroom die het volgen uit een stabiele bezettingsgraad.”

DWS heeft ruim 50 jaar ervaring met open-end Europese fondsen en heeft bovendien een stevige lokale aanwezigheid in de belangrijke Europese doelmarkten.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?