Holtburgh Capital koopt woon/winkelcomplex in Dordrecht

0

Holtburgh Capital B.V. heeft recent het woon/winkel complex verworven gelegen aan het Statenplein in Dordrecht. Het complex bevindt zich in het historische centrum en kernwinkelgebied van de stad vanaf de Kolfstraat 12 t/m 38 & Statenplein 139 t/m 147.

Het totale object van ca. 4.066 m² in volledig eigendom bestaat uit 17 units verdeeld in acht woningen en negen winkels. Onder de huurders bevinden zich vooraanstaande winkelketens zoals Kruidvat, ICI Paris, Zeeman, KPN, Hans Anders en Delifrance. Holtburgh draagt bij aan het verbeteren van woon, werk en leefklimaat van binnensteden en neemt daarom het initiatief om een kwaliteits- en verduurzamingsslag te maken op deze locatie. Daarnaast zal het complex worden uitgebreid met extra wooneenheden.

Het gebouw dat eind jaren ’70 is gerealiseerd, wordt door vele Dordtenaren als een doorn in het oog gezien door de afstand tot de historische architectuur die de binnenstad van Dordrecht typeert. In de komende periode zal Holtburgh in samenwerking met Abrahamse de Kock Architecten aan de slag gaan om de beoogde verduurzaming, kwaliteitsverbetering en uitbreiding te realiseren.

Koper Holtburgh Capital heeft het complex verworven van een particuliere belegger. Verkoper werd bijgestaan door De Mik Bedrijfshuisvesting.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?