Edmond de Rothschild REIM verkoopt industrieel object in Den Haag aan Nederlands institutioneel investeringsfonds

0

Edmond de Rothschild Real Estate Investment Management (REIM) heeft een industrieel object aan de Linge 2 in Den Haag verkocht aan een Nederlands institutioneel investeringsfonds.

Linge 2 betreft een industrieel complex van circa 12.672 m² verhuurbaar vloeroppervlak. Het object is gebouwd in 1993 en gelegen op bedrijventerrein Forepark, een modern bedrijventerrein nabij het Prins Clausplein tussen de A4, A13 en A12. Het complex is langjarig verhuurd aan Sligro. Andere gebruikers in de omgeving zijn onder andere De Persgroep Nederland, PostNL en autodealers van de diverse bekende merken BMW, Mercedes, Saab en Volkswagen/Audi.

Sligro maakt onderdeel uit van de Sligro Food Group, welke genoteerd is aan de NYSE Euronext in Amsterdam. Sligro Food Group bestaat uit foodretail- en foodservicebedrijven, die zich direct en indirect richten op de consument.

Douglas van Oers, Co-Head Logistics & Industrial bij Savills in Nederland, zegt: “In ons nieuwste onderzoeksrapport ‘Logistics Market Update’ lieten wij zien dat in 2020 ruim 2,6 miljoen m² logistiek vastgoed is opgenomen. De food-sector was verantwoordelijk voor een belangrijk deel van dit opnamevolume. Deze transactie is een goed voorbeeld van de beleggersmarkt die de gebruikersmarkt volgt, de interesse in logistiek vastgoed met een sterke food-gerelateerde huurder neemt zienderogen toe.”

Savills en Lexence advocaten & notarissen adviseerden Edmond de Rothschild REIM. Koper werd geadviseerd door De Mik Bedrijfshuisvesting en Dentons.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?