Amerikaanse farmaceut Bristol Meyers Squibb (BMS) neemt intrek in Europa op het Leiden Bio Science park

0

Bristol Meyers Squibb (BMS), een Amerikaanse farmaceut, heeft een huurovereenkomst getekend voor een kavel van ca. 19.500 m² op het Leiden Bio Science park. Deze grond zal worden ingezet voor de bouw van een laboratorium gespecialiseerd in CAR T celtherapie voor het produceren en ontwikkelen van celtherapie voor onder meer patiënten met bloedkanker.

BMS is een van de grootste biofarmaceutische bedrijven ter wereld. Deze nieuwe celtherapie-faciliteit op het Leiden Bio Science Park (LBSP) wordt de vijfde faciliteit van BMS wereldwijd en bovendien de eerste Europese faciliteit van de biofarmaceut. Het lab zal worden uitgerust met de meest moderne technologie en productie faciliteiten. De strategische locatie is voor BMS één van de voornaamste redenen geweest om te kiezen voor het Leiden Bio Science park. Zowel de bereikbaarheid van het terrein, als de gunstige locatie in het hart van het Nederlandse biotechnologie gebied, zijn doorslaggevende factoren geweest bij het opteren voor deze locatie.

Rogier van der Bol, Head of Corporate Solutions: “Wij zijn erg trots dat we Bristol Myers Squibb hebben geadviseerd met hun nieuwe hoofdkantoor op het Leiden Bio Science Park. De komst van BMS naar het Leiden Bio Science Park betekent een doorbraak voor leukemiepatiënten in heel Europa. De locatie is strategisch gekozen vanwege de centrale ligging in het hart van de Nederlandse Bio Science industrie en de connectiviteit met de rest van Nederland.

Oplevering in 2024
BMS bouwt de komende jaren aan het nieuwe productie- en laboratoriumgebouw met totale omvang van circa 20.000 m². Het nieuwe gebouw omvat 14.929 m² laboratorium en 5.351 m² kantoorruimte en komt te staan aan de Willem Einthovenstraat, tegenover de bedrijven Avery Dennison en Galapagos. De start van de bouw staat voor later dit jaar gepland en is naar verwachting eind 2024 gereed.

Immuuntherapie
BMS is gespecialiseerd op het gebied van ‘Chimeric Antigen Receptor T cel’ therapie (CAR T cel). De CAR T cell therapie is een methode waarbij patiënten met bloedkanker (bijvoorbeeld leukemie) worden behandeld met hun eigen cellen. Bij de patiënt wordt bloed afgenomen waarna er een gen wordt toegevoegd aan de T cel; een variant van de witte bloedcel. De gemodificeerde cel wordt via het bloed weer ingebracht bij de patiënt en de T cel is nu in staat om kankercellen te lokaliseren en te vernietigen.

Bij de transactie werd Bristol Meyers Squibb begeleid door JLL.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?