1e paal uitbreiding Hogeschool Leiden

0

Gistermiddag werd bij Hogeschool Leiden het symbolische startschot gegeven voor de uitbreiding van de eigen campus op het Leiden Bio Science Park. De bouw van het zes verdiepingen hoge gebouw is in handen van TBI-bedrijven J.P. van Eesteren en Croonwolter&dros en wordt eind 2022 opgeleverd.

Vanwege de coronamaatregelen kende het eerste-paal-moment een wat gewijzigde opzet. Manon Wagter, student toegepaste psychologie, en Corine Balder, docent Sociaal Werk en als onderzoeker verbonden aan het lectoraat GGZ, zetten gezamenlijk, met een druk op de knop, de hei-installatie in werking. Beiden waren ook in het voortraject betrokken als leden van de gebruikersgroepen.

“Zo’n eerste paal is natuurlijk veel meer dan een stuk beton dat de grond in gaat”, vindt Balder. “Het is ook echt een belangrijke pijler. Het afgelopen jaar heeft opnieuw bevestigd hoe belangrijk de persoonlijke, fysieke ontmoeting is bij het leren. De nieuwbouw is dan ook een fantastische stap voorwaarts voor onze hogeschool.”

Geluids- en trillingsarm
Stèfan van de Pol, projectmanager bouwcombinatie J.P. van Eesteren en Croonwolter&dros: “Dit is altijd een mooi moment. Het markeert de start van de voor iedereen zichtbare bouw. Met het team werken we uiteraard al langer aan het project. In de komende vijf weken worden er 188 funderingspalen aangebracht. Hiervoor gebruiken we een geluids- en trillingsarm paalsysteem. We zijn te gast bij de hogeschool en willen overlast voor de omgeving zoveel mogelijk voorkomen.”

9.600 vierkante meter
Het nieuwe, 9.600 vierkante meter grote, gebouw wordt via een atrium verbonden met de achterzijde van de bestaande bebouwing van de hogeschool. Het biedt de broodnodige ruimte aan uitbreiding om de flinke groei in aantallen studenten en medewerkers te accommoderen die Hogeschool Leiden de laatste jaren heeft doorgemaakt.

Over Hogeschool Leiden
Hogeschool Leiden telt vijf faculteiten met in totaal 26 voltijdopleidingen. Wij zijn een open en toegankelijke hogeschool, waar studenten de mogelijkheid krijgen om eigen keuzes te maken. Door onze compacte campus en ons slimme studieprogramma is er alle ruimte voor persoonlijke begeleiding van onze studenten. Wij staan voor kwaliteit en goed, inspirerend en toekomstbestendig onderwijs, gerealiseerd door een vakkundig en enthousiast docententeam.

Over Croonwolter&dros en J.P. van Eesteren
J.P. van Eesteren is een landelijk opererende utiliteitsbouwer. De projectportefeuille omvat een mix van nieuwbouw en herbestemming, verduurzaming en planmatig onderhoud van bestaand vastgoed. Met vestigingen in Gouda, Amsterdam en Houten ontwikkelt, ontwerpt, realiseert en onderhoudt J.P. van Eesteren technisch en organisatorisch complexe projecten; projecten met een hoog ‘bouw IQ’. J.P. van Eesteren staat voor: gebouwen slimmer maken.

Croonwolter&dros loopt al meer dan 140 jaar voorop bij nieuwe ontwikkelingen. Ook in deze tijd, waarin de rol van techniek steeds belangrijker wordt, zijn wij een aanjager van nieuwe technologische ontwikkelingen. Met een omzet van 550 miljoen en 3.000 medewerkers is Croonwolter&dros een van de grootste, in elektrotechniek, werktuigbouwkunde, automatisering en informatisering gespecialiseerde, techniekbedrijven van Nederland. Croonwolter&dros is actief in utiliteitsbouw, industrie en infra en heeft vestigingen in heel Nederland.

Croonwolter&dros en J.P. van Eesteren zijn onderdeel van TBI, een groep van ondernemingen die met elkaar en met klanten en partners de leefomgeving van de toekomst maken.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?