Syntrus Achmea realiseert opnieuw outperformance op woningen

0

Vermogensbeheerder Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft in 2020 opnieuw een hoger rendement gerealiseerd op woningen dan de MSCI-benchmark. Het gemiddelde rendement op de beheerde woningportefeuilles bedroeg 8,7 procent: 0,4 procentpunt hoger dan de MSCI-woningen (8,3 procent).

Ook over de afgelopen drie jaar realiseert Syntrus Achmea met een gemiddeld rendement van 14,1 procent per jaar een outperformance ten opzichte van de MSCI-benchmark (13,4 procent). Van het beheerd vermogen in vastgoed bij Syntrus Achmea is veruit het grootste deel belegd in woningen.

Bij zorgvastgoed, waarvoor nog geen specifieke MSCI-benchmark is, bedroeg het rendement 4,8 procent in 2020 en 9,1 procent per jaar sinds oprichting van het fonds. Bij winkels was het direct rendement vrijwel gelijk aan de benchmark. Afwaarderingen, deels een gevolg van de langdurige sluiting van veel winkels vorig jaar, zorgden echter voor een totaalrendement van -9,2 procent.

De trend in de vastgoedmarkt is in lijn met de verwachtingen die Syntrus Achmea in mei vorig jaar uitsprak. “Toen al was duidelijk dat er een einde zou komen aan de jaren van dubbelcijferige resultaten”, zegt Casper Hesp, director Investment Management bij Syntrus Achmea. “Maar zeker voor woningen is het rendement nog altijd bovengemiddeld.”

Onderliggend blijven veel fundamenten in de vastgoedmarkt sterk, aldus Hesp. “Er is een flink tekort aan betaalbare woningen, met name in de Randstad. Onze klanten kunnen en willen graag een grotere bijdrage leveren aan de oplossing van dat vraagstuk. Hetzelfde geldt voor zorgvastgoed, waar door de dubbele vergrijzing een grote maatschappelijke opgave ligt. En voor retail verwachten wij op de goede locaties volgend jaar al een herstel.”

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?