Jan Emmo Hut toegetreden tot algemeen bestuur Bouwend Nederland

0

“Mijn opa had een bouwbedrijf, mijn vader had een bouwbedrijf en dan groei je als klein jongetje op in en om een werkplaats en houtstek. En als je dat dan leuk vindt, is het niet meer dan logisch dat je in dat vak terechtkomt,” aldus Jan Emmo Hut die in het algemeen bestuur van Bouwend Nederland sinds kort de sectie bouw middelgroot uit Regio Noord vertegenwoordigt.

Als algemeen directeur van Bouwbedrijf Kooi uit Appingedam heeft Hut al veel bestuurlijke ervaring opgedaan. Zo was hij jarenlang bestuurslid van de stichting Bouwtalent en voorzitter van de bouwsociëteit. Ook privé is Hut bestuurlijk actief, onder meer als voorzitter van een sportvereniging. “Dat is leuk om te doen en zo kun je op het maatschappelijke vlak ook een steentje bijdragen.”

Instroom
“Het is superbelangrijk dat wij als bedrijfstak in de volle breedte voldoende doen om jeugd toe te laten treden tot onze prachtige bedrijfstak. En daar hoort van alles bij zoals het geven van gastlessen, het aanbieden van stageplaatsen, traineeships en het meedenken over nieuwe onderwijsprogramma’s in de volle breedte. Ook in economisch mindere tijden moeten we aandacht hebben voor het onderwijs, want als je dat niet doet en de bedrijfstak leeft weer op dan is er een tekort aan vaklieden in de bedrijfstak ontstaan. We moeten als sector zoveel mogelijk anticyclisch denken met elkaar om de instroom op peil te houden.“

Motivatie
“Ik maak deze stap naar het bestuur van Bouwend Nederland omdat ik het belangrijk vind dat we maatschappelijk de goede dingen te doen. De bouwnijverheid in de volle breedte is één van de belangrijkste bedrijfstakken van Nederland. Er gebeurt gewoon ontzettend veel en het is enorm in beweging. Ik vind het leuk om al die nieuwe bewegingen te volgen. En met name de instroom van nieuwe mensen in onze bedrijfstak vind ik echt wel een speerpunt. Als bedrijfstak hebben we daarin nog best een weg te gaan en dat is in de komende jaren zeker een van onze speerpunten.”

Bouwbedrijf Kooi bestaat inmiddels 75 jaar en heeft zo’n 80 mensen in dienst.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?