ProDelta Real Estate verkoopt DC Veenendaal van ca. 45.000 m² aan GARBE Industrial Real Estate

0

Stichting Vastgoed Veenendaal, gemanaged door ProDelta, heeft onlangs het volledig verhuurde logistieke distributiecentrum in Veenendaal verkocht aan een fonds gemanaged door GARBE Industrial Real Estate.

Het DC is gelegen aan het Arsenaal 2 te Veenendaal en bestaat uit circa 41.000 m² warehouse, circa 2.200 m² kantoorruimte, circa 1.700 m² mezzanine en 233 parkeerplaatsen gelegen op eigen terrein. Het DC is volledig verhuurd aan twee huurders te weten XPO Supply Chain Netherlands B.V. en PON Logistics B.V.

Maurits Smit, Managing Director bij Garbe Industrial Real Estate Netherlands: “Wij zijn trots dat de samenwerking tussen betrokken partijen tot een succesvolle transactie heeft geleid. Het object is een uitstekende aanvulling op onze bestaande portefeuille en wij kijken uit naar de samenwerking met onze nieuwe huurders.”

Over ProDelta Real Estate
ProDelta ontwikkelt en beheert logistiek en industrieel vastgoed in de Delta van de Rotterdamse Haven en in het gebied tussen de lijn Rotterdam – Ruhrgebied en de lijn Rotterdam – Antwerpen. De huidige portefeuille omvat circa 600.000 m² en hieraan zal in 2021 ruim 50.000 m² warehouse vanuit eigen ontwikkeling worden toegevoegd.
Naast ontwikkeling van logistiek vastgoed is ProDelta sinds 2020 eveneens gestart met de opbouw van een zorgvastgoed portefeuille.

Over GARBE Industrial Real Estate
GARBE Group of Companies heeft meer dan EUR 6,6 miljard aan beheerd vermogen en biedt diensten aan op het gebied van vastgoedontwikkeling, fonds, investment, asset en property management. GARBE heeft 250+ werknemers in kantoren in Duitsland, Nederland, Luxemburg, Polen, Slowakije, Tsjechië, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk en is geregistreerd als beheerder van alternatieve beleggingsfondsen (AIF) bij de CSSF in Luxemburg.

Op dit moment heeft GARBE circa EUR 500 miljoen aan beheerd vermogen in logistiek en industrieel vastgoed in Nederland. GARBE is daarbij voornemens haar footprint in Nederland de komende jaren sterk te vergroten door bestaande assets en turn-key ontwikkelingen te acquireren alsook middels vastgoed in eigen beheer te ontwikkelen. Daarnaast is GARBE in Nederland actief op het gebied van kantoren-, winkel- en residentieel vastgoed.

Verkoper ProDelta Real Estate werd in deze transactie commercieel geadviseerd door De Mik Bedrijfshuisvesting & juridisch door Loyens & Loeff. GARBE Industrial Real Estate Netherlands werd in deze transactie commercieel geadviseerd door Bridgegap, juridisch door Lexence en technisch door CBRE.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?