Pensioenfonds Rail & OV verwerft 175 woningen aan Reitdiep in Groningen

0

Pensioenfonds Rail & Openbaar Vervoer heeft vrijdag 16 april jl. de grond geleverd gekregen voor de turnkey verwerving van 156 appartementen en 19 kadewoningen in het Project Crossroads, gelegen aan het Reitdiep in Groningen. Het project is een ontwikkeling van Geveke Bouw & Ontwikkeling en is ontworpen door Van Ringen Architecten. De woningen worden naar verwachting in de eerste helft van 2023 opgeleverd.

Crossroads is gelegen op de voormalige ACM-locatie aan de Friesestraatweg in Groningen. De benaming van het project verwijst naar de verschillende wegen die elkaar kruisen en ontmoeten op de locatie. Geveke is blij dat na een planologisch ontwikkeltraject van 5 jaar en een uitgebreide sanering van de locatie de realisatie nu van start gaat. Crossroads bestaat in totaal uit 292 woningen, waarvan alle woningen op 19 kadewoningen na appartementen betreffen. Hiermee wordt een gemixte woningvoorraad aan de sociale- , midden- en vrije sector huur aan de stad Groningen toegevoegd.

De 175 woningen die Pensioenfonds Rail & Openbaar Vervoer heeft verworven zullen langjarig in portefeuille worden gehouden en vormen een welkome aanvulling voor de huurmarkt in Groningen. Ad Heeman (Pensioenfonds Rail & Openbaar Vervoer): “Wij zijn zeer verheugd met de verwerving van Crossroads. Het project past uitstekend in ons beleid om duurzaam te beleggen in hoogwaardige woningen op uitstekende locaties”.

ABC Capital heeft de transactie namens Geveke Bouw & Ontwikkeling integraal begeleid. Harmen de Raad, senior vastgoedadviseur bij ABC Capital: “Wij kijken terug op een proces waarbij partijen, ondanks diverse tegenslagen, steeds met veel wederzijds respect hebben gezocht naar oplossingen. Dit heeft geleid tot een prachtige toevoeging aan de stad Groningen”.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?