Amvest koopt 203 appartementen in POST Rotterdam van de Omnam Group

0

Het Amvest Residential Core Fund (ARC Fund) koopt 203 huurwoningen van de Omnam Group in POST, gelegen in het voormalig iconische postkantoor aan de Coolsingel in Rotterdam. Deze zomer start de bouw van de 155-meter hoge woontoren.

Voor Amvest zijn deze 203 huurwoningen in hartje centrum van Rotterdam, een waardevaste investering om het ARC Fund verder uit te breiden. Amvest vindt het belangrijk om in POST een fijn thuis te bieden aan een brede doelgroep, van starters tot gepensioneerden. De woningen komen in een slanke, markante woontoren van 155 meter hoog, die op het binnenplein van het voormalig postkantoor aan de Coolsingel komt te staan. Er komen in totaal 305 woningen, waarvan 203 vrije sector huurwoningen en 102 koopwoningen, verdeeld over 43 etages. De appartementen hebben woonoppervlaktes tussen de 44 m² en 99 m², waarvan de meeste ook een eigen buitenruimte hebben. Alle bewoners mogen gebruikmaken van het exclusieve terras van 160 m² dat op het dak van het monument wordt gecreëerd.

Dennis Wedding, Portfoliomanager Amvest Residential Core Fund: “We zijn er trots op dat we deze woningen op deze unieke plek kunnen toevoegen aan ons fonds, maar vooral ook aan de stad Rotterdam. We maken met een grote verscheidenheid aan appartementen en desgewenst aanvullende services en diensten, wonen in hartje Rotterdam bereikbaar voor een brede doelgroep.”

Het voormalige postkantoor aan de Coolsingel behoudt haar bijzondere historische uitstraling. Een deel van de vleugel aan de achterzijde zal plaatsmaken voor de nieuwbouwwoontoren die vanaf de 5e verdieping wordt opgebouwd. Op de oude binnenplaats wordt onder de toren een 18 meter hoge betonnen fundatietafel gemaakt, met grote kolommen en een gebogen plafond. Hierdoor ontstaat een tweede hal, naast de monumentale centrale hal. Deze twee hallen zullen openbaar toegankelijk worden, zodat er een interne verbinding ontstaat tussen de Rodezand en de Coolsingel en de publieke doorstroom mogelijk is.

EEN OPEN GEBOUW
De woningen hebben een eigen berging, een gemeenschappelijke fietsenkelder en parkeergelegenheid voor deelauto’s. POST is met het openbaar vervoer goed bereikbaar. Vijf sterren Hotel Kimpton vestigt zich ook in POST en bewoners van de woontoren kunnen gebruikmaken van de fitnessfaciliteiten en andere services die het hotel aanbiedt. Het monumentale postkantoor wordt door Omnam Group getransformeerd tot een plek met hoogwaardige winkels en horeca, waar bewoners vlakbij wonen. De bewoners krijgen een eigen entree aan de Rodezand. Het gebouw wordt aan alle kanten geopend met extra ingangen.

BIJZONDERE PLEK
Het postkantoor is met het gemeentehuis en het beursgebouw één van de drie gebouwen aan de Coolsingel die de bombardementen van de Tweede Wereldoorlog heeft doorstaan. Mede daarom heeft het een bijzonder plekje in het hart van iedere Rotterdammer. Maar ook omdat het decennialang de post en telegrafie verzorgde en zo een groot deel van de lokale nijverheid ondersteunde. Inmiddels staat het postkantoor echter alweer ruim tien jaar leeg. Omnam Group wil het icoon dat het postkantoor ooit was, weer in ere herstellen.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?