Syntrus Achmea verwerft gezondheidscentrum in Venray

0

Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft namens het Achmea Dutch Health Care Property Fund (ADHCPF) gezondheidscentrum Medisch Centrum Buitenlust  in Venray gekocht. Verkoper is Fleuren Vastgoed.

Het gebouw van 4.391 m² is in 2011 nieuw gebouwd als gezondheidscentrum en biedt plaats aan eerste- en anderhalvelijns zorg voor de inwoners van de wijk Landweert en het centrum van Venray. De huisartsen en de apotheek vormen de basis van de eerstelijnszorg en worden aangevuld door onder andere een fysiotherapeut, tandarts, tandprothese specialist, kinderdagverblijf, ergotherapeut en een eerstelijns GGZ zorgverlener. Daarnaast huurt het ziekenhuis VieCuri een deel van het gebouw voor hun diagnostisch centrum en is er een kliniek voor de behandeling van huidkanker gevestigd.

“Deze acquisitie past in de strategie van het ADHCPF, die voorziet in een verdere uitbreiding van eerste- en anderhalvelijns centra in de portefeuille”, zegt fondsmanager Daan Tettero. “Met deze investering geven we verdere uitvoering aan onze strategie om zorg dichterbij de patiënt te brengen. Naast een breed eerstelijns aanbod voor de wijk wordt vanuit dit centrum ook basis tweedelijns zorg verleend.”

Het ADHCPF kende eind vorig jaar een omvang van 542 miljoen euro, verspreid over 33 objecten. In 2020 nam Syntrus Achmea namens het fonds in totaal 133 levensloopbestendige woningen, 278 woningen voor bewoners met een intensieve zorgvraag en ruim 10.000 m² voor eerste en anderhalvelijns en/of commerciële functies in belegging.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?