Dura Vermeer Bouw Hengelo en Zorggroep Almere bereiken hoogste punt met woonzorgcentrum Flora op het Floriadeterrein

0

Zorggroep Almere en Dura Vermeer Bouw Hengelo vierden op 20 april het hoogste punt op de bouwplaats van het woonzorgcentrum Flora. Flora wordt het nieuwe thuis voor 130 mensen met dementie. Het indrukwekkende gebouw staat op het Floriadeterrein en ‘Goed leven’ en ‘Innovatieve Zorg’ staan centraal.

Het bereiken van het hoogste punt is een succes om te vieren! Koert Terhürne, directievoorzitter van Dura Vermeer Bouw Hengelo bedankte het team: “De ontwikkeling en bouw voor mensen met dementie vraagt om specifieke kennis en veel inlevingsvermogen in de toekomstige bewoners en zorgmedewerkers. Dankzij de nauwe samenwerking binnen het team hebben we dit kunnen ontwikkelen en het hoogste punt is hier al een mooi resultaat van.”

Lidy Hartemink, voorzitter raad van bestuur van Zorggroep Almere is blij met de prachtige locatie en het moderne, innovatieve gebouw: “Dit is een woonzorgcentrum waar bewoners zich altijd thuis zullen voelen in een passend appartement en een mooie omgeving.”

Wonen zoals thuis
Wie zorgbehoevend wordt, wil blijven wonen zoals thuis. Vrijheid om te kunnen kiezen, een omgeving die prikkelt, waar niets verplicht is. Om die reden is gekozen voor 130 studio’s met in het gebouw ook veel ruimte voor gezamenlijke buurt- en tuinkamers en inpandige balkons. Alle studio’s liggen aan een woonstraat die uitkomt op een plein, net als in een dorp of buurt. Het nodigt uit om aan de wandel te gaan, circuitjes te lopen. Verdwalen kan niet, want al neem je de lift naar een andere etage, na je rondje brengt de lift je altijd terug naar je eigen woonstraat.

Gezond leven met aandacht voor groen en innovatieve zorg
Het groen groeit vanuit de tuintegen de houten gevel omhoog. De verspringende balkons zijn ook voorzien van veel groen. Ze zijn goudkleurig en het geeft sprankeling aan het gebouw. De bewoners kijken straks vanaf deze balkons uit over het park. Op de begane grond kunnen bezoekers tijdens de Floriade de ‘dementie experience’ bezoeken waar zij op een bijzondere en innovatieve wijze kunnen ervaren hoe het is om dementie te hebben. Later wordt dit paviljoen omgebouwd tot de nieuwe hoofdentree met een open buurtkamer waar ook wijkbewoners welkom zijn.

De ontwikkeling en bouw is een samenwerking tussen Zorggroep Almere, Dura Vermeer Bouw Hengelo, Borgerink Architecten, Lucassen, Kamperman en Mondria Advies. Zij hebben de oplevering gepland staan in december 2021.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?