UBS AM: Genoeg kansen in Azië en Australië voor vastgoedbeleggers

0

Beleggers zijn op zoek naar een pot met goud aan het eind van de vastgoedregenboog. UBS AM, een van de grootste vermogensbeheerders in Azië, ziet dat er steeds meer belangstelling is voor datacentra, last mile logistiek vastgoed en gekoelde magazijnen. Voor beleggers die nu pas instappen is het vaak te laat omdat de rendementen al enigszins op hun retour zijn. Als gevolg van de pandemie liggen er nog wel kansen maar die zullen niet meteen leiden tot die spreekwoordelijke pot met goud. Dat schrijft Shaowei Toh, Head of Real Estate Research & Strategy – Asia Pacific van UBS AM, in het eerste deel van zijn vastgoedoutlook voor 2021.

“De pandemie heeft de Australische sector voor meergezinswoningen onder druk gezet en de zwakke schakels in het huisvestingssysteem van het land blootgelegd. Een aantal provincies staat er nu voor open om commerciële vastgoedpartijen toe te laten om de woningnood op te lossen en dat biedt dus enorme kansen voor beleggers in deze voor Australië nieuwe sector”, weet Shaowei Toh.

In Japan lijdt winkelvastgoed, net als in de rest van Azië, onder de pandemie. “Om nu je slag te slaan lijkt wat roekeloos, maar kan uiteindelijk best verstandig blijken, zeker in steden als Tokio en Osaka. Veel vastgoed is in prijs gedaald en het toerisme zal op een gegeven moment weer aantrekken. Dit biedt kansen voor beleggers die nu tegen de juiste prijs instappen en een lange adem hebben”, aldus de vastgoedonderzoeker.

In China hebben projectontwikkelaars te maken met nieuwe financieringsregels die opgesteld zijn door de staat en de centrale bank. “De druk op Chinese ontwikkelaars om de schuldenberg te verminderen is groot en daarvoor is kapitaal nodig. Veel partijen staan nu open voor het afstoten van niet-kernvastgoed en dat biedt een tactisch venster voor beleggers om toegang te krijgen tot een markt waar er tot dusver weinig kansen lagen”, stelt Shaowei Toh vast.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?