Online veiling van 4 politiebureaus

0

Altijd al in een politiebureau willen wonen, eentje willen herontwikkelen of willen transformeren naar een nieuwe bestemming? Dat kan weer!

Als vervolg op de vorige succesvolle verkopen biedt de Nationale Politie wederom 4 voormalige politiebureaus ter veiling aan op het platform van BOG Auctions. De betreffende politiebureaus liggen in de provincies Noord- en Zuid-Holland. Kenmerkend voor de objecten is de centrale ligging en de grote potentie die de objecten hebben wanneer er een nieuwe invulling aan gegeven wordt. De online veiling van de 4 politiebureaus is op 10 juni 2021.

De verkoop is het gevolg van een wederkerende nationale tender die door de Politie is uitgeschreven. De huidige verkoop van objecten uit de tender worden begeleid door drie makelaarskantoren: Cushman & Wakefield, Redept Cresa en MVGM Bedrijfshuisvesting, welke elk één of meerdere objecten hebben. Notaris Spit van kantoor Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn uit Den Haag is aangesteld als projectnotaris voor deze portefeuille.

Het is niet voor het eerst dat de Politie de online veiling inzet voor de verkoop van haar vastgoed. Sinds in 2016 de eerste gesloten bureaus onder de virtuele hamer gingen zijn er al ruim 65 politiebureaus op deze transparante manier verkocht in de afgelopen paar jaar. Een terugkerend succes dus.

“Van enige gedwongenheid is hier natuurlijk geen sprake. Overheidsinstanties als gemeenten, provincies maar dus ook de Politie willen bij voorkeur het afgestoten vastgoed altijd open en transparant aan de markt aanbieden”, licht Richard Dieteren van veilinghuis BOG Auctions toe. “Door deze wijze van verkopen wordt er niemand buitengesloten en krijgt iedereen een eerlijke deelnamekans. Een online veiling leent zich hier bijzonder goed voor, zo wordt een breder publiek aangetrokken en op een transparante manier een prijs gevormd. Door deze objecten, vaak met een hoge herontwikkelingspotentie, langer online te hebben, kunnen geïnteresseerde partijen zich goed inlezen en hun huiswerk doen. Ook kunnen ze de objecten uitgebreid bekijken. De aangesloten makelaars hebben hierin een essentiële rol: zij kennen het object en de potentie als geen ander en kunnen tijdens de kijkdagen de meeste vragen beantwoorden, al hebben zij ook al veel info gemeld in de beschikbare datarooms.”

Bezichtiging
Geïnteresseerd en een kijkje wagen? Het is mogelijk de politiebureaus te bezichtigen, echter wel allemaal op aanmelding. Hiervoor zijn per object meerdere kijkdagen en tijdstippen gepland. Deze zijn te vinden bij de veilinginformatie op de website of in de brochure van de betreffende veiling.

Onderhandse bieding
Het is mogelijk om tot en met 9 juni 2021 vóór 17:00 uur (Nederlandse tijd) een onderhandse bieding uit te brengen bij de projectnotaris. Deze onderhandse biedingen worden pas de dag na de veiling geopend om de transparantie te waarborgen.

Veilingen
De online veilingen zijn op 10 juni 2021 en worden gehouden op het veilingplatform van BOG Auctions. Alles overzichtelijk nalezen kan, bekijk dan de projectpagina, https://www.bog-auctions.com/politie

Bieden
Om te kunnen bieden dient een geïnteresseerde partij zich te registreren op de website van BOG Auctions en zich te legaliseren bij een notaris. Indien iemand uiteindelijk de hoogste bieder is, moet deze wel rekening houden met de wet Bibob, WWFT en bijhorende integriteitsonderzoeken.
Voor uitgebreide informatie over de panden kunt u contact opnemen met makelaarskantoren of met BOG Auctions.

Over BOG Auctions
BOG Auctions is een onafhankelijk veilingplatform voor het online veilen van commercieel vastgoed. Het platform wordt maandelijks bezocht door 55.000 online bezoekers en heeft 7.000 geregistreerde klanten die ruim 600 biedingen per maand plaatsen. Tevens heeft BOG Auctions samen met haar internationale zusterbedrijven, zoals BVA Auctions en Troostwijk Veilingen, een groot internationaal bereik.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?