Workthere: de vraag naar flexibele kantoorruimte in Nederland zet door

0

Uit gegevens van Workthere, de flexibele kantoorspecialist blijkt dat, ondanks de aanhoudende economische onzekerheid, nieuwe bedrijfsactiviteiten in 2020 goed waren voor meer dan een derde van de aanvragen van flexibele kantoorruimtes in Nederland.

Ed Bouterse, Head of Workthere Europe, licht toe: “Ondanks de onrust en onzekerheid als gevolg van de coronacrisis, heeft de flexibele kantorenmarkt in 2020 veel veerkracht getoond. De aanpak van aanbieders van flexibele kantoorruimten is afgelopen jaar vrijwel onveranderd gebleven en de vraag naar flexplekken bleef aanhouden. Daarnaast heeft de Sentiment Survey (maart 2021) aangetoond dat 12% van de flexibele kantooraanbieders heel optimistisch is over de komende drie maanden.”

Bovendien constateert Workthere dat de gemiddelde prijs van een bureau in een privékantoor afgelopen jaar slechts 5,6% is gedaald (joj). In 2020 bedroegen de gemiddelde maandelijkse kosten per bureau € 276 en de gemiddelde contractduur nam toe met 18,1%. Dit kan worden verklaard door de aanhoudende gebruikersinteresse vanuit een bredere groep ondernemingen.

Het gemiddeld aantal werkplekken per aanvraag daalde met 35% (kwartaal-op-kwartaal) tot 7,1 werkplekken. Dit komt doordat de nieuwe aanvragen voornamelijk afkomstig waren van bedrijven met een relatief kleiner personeelsbestand.

Justin Kruseman Aretz, Head of Workthere Nederland, voegt eraan toe: “Flexibiliteit dé oplossing voor de Covid-19-pandemie, aangezien bedrijven niet bereid zijn om zich te committeren aan langetermijncontracten. De fundamenten in de flexibele kantorenmarkt blijven sterk. Dit wordt geïllustreerd door een toename van 50% in het aantal zoekopdrachten naar flexibele kantoorruimte in januari 2021 ten opzichte van januari 2020 (Market in Minutes Q1 2021 – Nederland). Er is behoefte aan flexibiliteit en naar verwachting zal deze trend de komende jaren doorzetten.”

Download hier de volledige Nederlandse flexible market snapshot.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?