Concito koopt woningproject van Dutchloft

0

Concito Vastgoed heeft in Waalre, voor een van haar woning cv’s, het project “The School” gekocht van projectontwikkelaar en transformatiespecialist Dutchloft. De drijvende kracht achter de ontwikkeling is CEO Eric van Kimmenade van Dutchloft. Het project is inmiddels opgeleverd en bestaat uit 33 hoogwaardig afgewerkte appartementen, waarvan er 11 in het sociale segment verhuurd worden.

Het project
Waalre is sterk in opkomst als woonlocatie en profiteert optimaal van zowel rust en ruimte in de omgeving, als de nabijheid van multinationals als VDL en ASML en de High Tech Campus. Het gezicht van het project is de oude Canisius school aan de Gestelsestraat, die een nieuwe bestemming en een stijlvolle transformatie heeft gekregen. Achter het geheel tot 22 appartementen verbouwde schoolgebouw, op het voormalige schoolplein, is een moderne nieuwbouw verrezen met 11 grondgebonden woningen. De bewoners van beide ontwikkelingen kunnen gebruik maken van parkeren op eigen terrein, sommige woningen hebben een eigen buitenruimte en er is een dakterras, dat is ingericht voor gemeenschappelijk gebruik. Er is door Dutchloft bijzondere aandacht aan milieu en omgeving besteed. Zo wordt in alle woningen gebruik gemaakt van zonnepanelen en zijn alle woningen all-electric . Daarmee voldoet project “The School” aan de behoeften van starters en expats die op de groeiende regio Eindhoven afkomen, en aan de hoge standaarden die overeenkomen met de wensen van Concito.

Concito
Maurits Koster, directeur van Concito Vastgoed, is verheugd met deze aankoop voor een van zijn woning-cv’s. Bij deze ontwikkeling is in meerdere opzichten kwaliteit geleverd door Dutchloft. “Dit is waar wij graag in investeren; solide woningen voor langdurige exploitatie, waarbij naast een goed rendement het woongenot centraal staat”. Deze aankoop draagt wederom bij aan de portefeuilledoelstelling van onze woning-cv’s; huurwoningen in heel Nederland (nieuwbouw en bestaand) in de sociale en vrije sector.

Dutchloft
Kwaliteit en duurzaamheid staan hoog in het vaandel van Dutchloft. Dutchloft is een projectontwikkelaar met een klein en toegewijd team dat inmiddels ruime ervaring heeft opgebouwd in het aankopen en transformeren van leegstaande panden, maar ook in het starten van nieuwbouwprojecten waarbij moderne studio’s en appartementen worden gerealiseerd .Na succesvolle projecten in Waalre en Budel heeft Dutchloft meerdere projecten in ontwikkeling in de regio Eindhoven. In deze regio maar ook daarbuiten zoekt zij herontwikkelingen in stads- en dorpscentra, om zo gebouwen een tweede leven te geven en bij te dragen aan de verbetering van deze gebieden.

NL real estate – Knight Frank maakt onderdeel uit van het team van adviseurs van Dutchloft en begeleidde de beleggingstransactie in Waalre.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?