Being start bouw houthybride hoofdkantoor DPG Media Nederland

0

De bouw van het grootste houthybride kantoor van Europa, het nieuwe kantoor van DPG Media, is woensdag 24 maart officieel gestart aan de Van der Madeweg in de gemeente Ouder-Amstel, dicht tegen Amsterdam aan. De oplevering van het duurzame en innovatieve kantoorgebouw, genaamd Mediavaert, staat gepland voor eind 2023.

Een optimaal werkklimaat creëren en daarbij ook veel CO2-uitstoot voorkomt: Mediavaert, een pionier van 46.000 vierkante meter op het gebied van houtbouw, laat zien dat de twee prima hand in hand gaan. Het gebouw heeft dankzij deze innovatieve constructie en het buitengewoon groene ontwerp met moderne werkplekken en de vele daktuinen een overduidelijke positieve ecologische impact.

Bas van Dam, oprichter en CEO Being: “Houtbouw is een extreem duurzame keuze, niet alleen omdat je voor minder CO2-uitstoot zorgt, maar ook omdat het hernieuwbare materiaal bijdraagt aan de circulaire ambitie van het gebouw. Het nieuwe kantoor van DPG Media wordt het grootste houthybride kantoorgebouw van Europa. Met dit gebouw laten we als ontwikkelaar zien dat houtbouw ook in grote kantoren goed mogelijk én wenselijk is. De voordelen voor de omgeving en de gebruikers zijn overduidelijk. DPG Media is een partij die als geen ander snapt dat de huidige tijd andere eisen stelt aan kantoorgebouwen. We hopen met dit fantastische project anderen te motiveren om de lat steeds hoger te leggen en omgevingen in te zetten om positieve impact te creëren.”

Erik Roddenhof, CEO DPG Media: “In deze tijd hoort een kantoorgebouw onze collega’s te inspireren en hen te ondersteunen om creatiever te kunnen werken. Het open karakter van Mediavaert stimuleert innovatie in onze organisatie. Het wordt dé plek waar werknemers elkaar ontmoeten en samenwerken en wordt daarmee een centrale hub voor al onze collega’s die door heel Nederland werken. Bij het ontwerp van Mediavaert is daarnaast goed nagedacht over het welzijn van onze collega’s, onder andere door de enorme hoeveelheid licht en het vele gebruik van groen, zowel binnen als buiten. Het wordt dan ook een spraakmakend iconisch gebouw waarbij duurzaamheid hoog in het vaandel staat.”

Ceremonie start bouw
Wethouder Alex Boomgaars van gemeente Ouder-Amstel gaf het officiële startsein aan de bouw. Hij deed dit in het bijzijn van Christian Van Thillo, executive chairman van DPG Media, Erik Roddenhof, CEO DPG Media, Frits Campagne, voorzitter van de Raad van Commissarissen van DPG Media, Bas van Dam, CEO van ontwikkelaar Being, Do Janne Vermeulen, architect-directeur van Team V Architectuur, en Dirk Jan Teeuw, algemeen directeur van Gebr. De Koning.

Ontwerp
Mediavaert wordt ontworpen door het Amsterdamse architectenbureau Team V Architectuur, in samenwerking met Arup, DGMR en DELVA Landscape Architecture/ Urbanism.

Projectgegevens
Locatie: Amsterdam-Duivendrecht
Omvang project: 46.000 m2 (BVO)
Status: In aanbouw
Oplevering: Eind 2023

Creditlist
Opdrachtgever: DPG Media
Ontwikkelaar: Being
Architect: Team V Architectuur
Technisch adviseur/ projectmanagement: Drees & Sommer
Constructeur: Arup
Installatieadviseur: Arup
Bouwfysica/ duurzaamheidsadviseur: DGMR
Landschapsarchitect: DELVA Landscape Architecture/ Urbanism
Projectmanagement fit-out: Brink

Over Being
Als onderdeel van een nieuwe generatie ontwikkelaars ontwikkelt Being duurzame gebieden die mensen helpen om het beste uit zichzelf te halen. Tot onze spraakmakende projecten behoren nhow Amsterdam RAI (het grootste nieuwbouwhotel van de Benelux) en VDMA (een levendige stedelijke hub met woningen, kantoren en openbare ruimte in Eindhoven). In Nederland is Being de eerste vastgoedontwikkelaar met een B-Corp certificering. Want we zijn overtuigd van het idee dat we allemaal onderdeel zijn van something bigger.
Voor meer informatie: www.being.nl.

Over DPG Media
DPG Media is het grootste mediabedrijf van Nederland. Diverse (nieuws)media, waaronder de Volkskrant, NU.nl, Qmusic, Libelle en Tweakers, komen al decennialang dagelijks over de vloer bij miljoenen Nederlandse huishoudens. Met merken die zowel onze lezers als adverteerders een prachtig platform bieden. DPG Media informeert, inspireert en entertaint.
Voor meer informatie: www.dpgmedia.nl.

Over Team V Architectuur
Team V Architectuur is een Amsterdams architectenbureau dat zich richt op complexe stedelijke opgaven en innovatie in duurzaamheid. Het bureau is onder meer bekend van woongebouw HAUT in Amsterdam – het hoogste houten gebouw van Nederland. De architectuur van Team V staat voor ruimtelijke kwaliteit en oog voor detail. Tot het portfolio behoren prijswinnende projecten, waaronder Atlas, het duurzaam gerenoveerde hoofdgebouw van de Technische Universiteit Eindhoven, en het Provinciehuis in Arnhem, dat in 2018 is verkozen tot BNA Beste Gebouw van het Jaar.
Voor meer informatie: www.teamv.nl.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?