BAM verkoopt dochteronderneming BAM Swiss aan Implenia

0

Koninklijke BAM Groep nv heeft overeenstemming bereikt over de verkoop van dochteronderneming BAM Swiss AG (een dochteronderneming van BAM Deutschland AG) aan Implenia AG. Naar verwachting zal de transactie in mei worden afgerond. Partijen geven geen financiële details.

BAM Swiss is opgericht in 2011. De onderneming telt ongeveer 45 medewerkers en heeft een jaaromzet van circa € 45 miljoen. Tot de huidige projecten behoort het nieuwe kantonale ziekenhuis ‘Dreiklang’ in Aarau, dat wordt gerealiseerd in combinatie met Implenia.

Ruud Joosten, CEO Koninklijke BAM Groep: ‘Met deze transactie zet BAM een verdere stap in lijn met onze nieuwe strategie ‘Building a sustainable tomorrow’. Onze strategie is gericht op groei van de activiteiten in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Ierland, waar wij over schaalgrootte en een goede uitgangspositie beschikken. In andere markten sturen wij onze bedrijven aan op het verhogen van waarde. Wij hebben in Implenia een betrouwbare partner gevonden voor BAM Swiss om de verdere ontwikkeling te ondersteunen.’

André Wyss, CEO Implenia: ‘Implenia versterkt met deze transactie zijn aanwezigheid op de markt en wordt een toonaangevende speler voor de bouw van gezondheidszorgprojecten in Zwitserland, een belangrijke aanjager voor projecten met een groot groeipotentieel. De overname is in lijn met onze strategie en het doel van Implenia’s divisie Bouw om ons marktaandeel als totaalaanbieder voor complexe grootschalige projecten te vergroten. De Consulting-afdeling van de divisie maakt het mogelijk vroegtijdig in contact te staan met opdrachtgevers en zorgt voor gezamenlijke betrokkenheid van alle stakeholders in de ontwerp- en voorbereidingsfase.’

Over Implenia
Als de leidende Zwitserse bouw- en vastgoedonderneming ontwikkelt en bouwt Implenia woningen, werkomgevingen en infrastructuur voor toekomstige generaties in Zwitserland en Duitsland. De onderneming ontwerpt en bouwt tevens complexe infrastructuurprojecten in Oostenrijk, Frankrijk, Zweden en Noorwegen. Gevormd in 2006, kan de onderneming terugkijken op een bouwtraditie van ongeveer 150 jaar. Implenia, met het hoofdkantoor gevestigd in Dietlikon nabij Zurich, telt ruim 8.500 medewerkers in Europa en behaalde in 2020 een omzet van bijna CHF 4 miljard (€ 3,6 miljard). Het aandeel Implenia is genoteerd aan de Zwitserse beurs SIX Swiss Exchange (IMPN, CH0023868554). Nadere informatie op www.implenia.com.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?