NSI koopt drie gebouwen, waaronder het iconische Atlanta gebouw in Amsterdam

0

NSI heeft in een off-market transactie drie kantoorgebouwen gekocht, voor €79.8m (exclusief aankoopkosten). Twee van de gebouwen liggen in Amsterdam, een in Rotterdam. Het bruto aanvangsrendement is 5,8%. De portefeuille heeft een leegstandspercentage van 2,8% en een gemiddelde looptijd van de huurcontracten van 10,5 jaar. De aankoop versterkt NSI’s leidende positie in de G5 en biedt op termijn mogelijkheden om waarde toe te voegen.

De grootste asset in waarde is het Atlanta gebouw aan de Stadhouderskade 5-6 in het centrum van Amsterdam. Het gebouw van 6.542 m² met 11 verdiepingen staat op eigen grond en heeft de status van gemeentelijk monument. Na een uitgebreide renovatie (kosten circa €12m) die eind vorig jaar is afgerond is dit state-of-the-art kantoorgebouw voor de komende 15 jaar volledig verhuurd aan WeWork. De uitstraling en de locatie van dit gebouw sluiten perfect aan bij de exploitatie van een flex operator en passen goed bij NSI’s lange termijn ambities.

Aan de Hogehilweg 6 in Amsterdam Zuidoost heeft NSI een multi-tenant gebouw van 3.097 m² gekocht. Het gebouw met energielabel B is volledig verhuurd en heeft een resterende huurtermijn van 2,7 jaar. Dit gebouw bevindt zich in een veelbelovende deelmarkt van Amsterdam. De omgeving ondergaat een ingrijpende transformatie van monofunctionele kantoorlocatie naar multifunctioneel “leef, werk, verblijf” gebied rond een belangrijk transportknooppunt. Het gebouw vormt een aanvulling op de bestaande kantoorgebouwen van NSI in het gebied.

Het gebouw in Rotterdam ligt in het centrum aan de Westblaak 155-189. Het biedt 6.202 m² moderne kantoorruimte en heeft energielabel A. Het gebouw heeft meerdere huurders en een bezettingsgraad van 88% met een gemiddelde resterende huurtermijn van 3,7 jaar. Het pand is optimaal gelegen vlakbij de metro en de bruisende Witte de Withstraat. Het vormt ook een ideale aanvulling op het naastgelegen HNK Rotterdam Centrum, een sterk presterend gebouw.

Bekijk de presentatie aan de rechterkant voor meer details en foto’s van de gebouwen.

De acquisitie van deze drie gebouwen verstevigt de positie van NSI als leidende kantorenbelegger en actieve manager van moderne en kwalitatief hoogwaardige kantoorruimte op goede locaties in de G5 en selectieve andere steden. Na deze aankoop vertegenwoordigt Amsterdam 55% van de totale waarde van de beleggingsportefeuille, van ongeveer €1,3 miljard.

Ahmed Ouahim, Head of Transactions bij NSI: “Deze transactie bevestigt de sterke positie van NSI op de Nederlandse kantorenmarkt. De portefeuille is aantrekkelijk door het geboden rendement, de centrale locaties en de mogelijkheden om verder waarde toe te voegen. Wij zijn zeer tevreden met het resultaat van deze complexe transactie, die dankzij ons team uitzonderlijk snel kon worden uitgevoerd.”

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?