Omvang vastgoedportefeuille Annexum stijgt met 35%

0

Cijfers 2020: Supermarktvastgoed heeft recordwaarde van 713 miljoen euro.

De omvang van het door Annexum beheerde vastgoed steeg eind 2020 naar een recordhoogte van € 1,1 miljard euro. Eind 2020 bediende Annexum ruim 5000 actieve beleggers, een groei van 9% in een jaar. Zij investeerden in totaal in 2020 meer dan 1 miljard euro in vastgoed van Annexum. Daarnaast trok de aanbieder van vastgoedfondsen voor particuliere beleggers opnieuw nieuwe beleggers aan: 75% meer dan in 2019. Ten opzichte van 2018 is het aantal nieuwe beleggers vorig jaar zelfs verzesvoudigd. Deze ontwikkeling zet naar verwachting in 2021 verder door, mede door de grote vraag naar beleggen in supermarktvastgoed.

Door onder meer de overname van 62 Jumbo-panden door Annexum steeg de omvang van het supermarktvastgoed met 48% tot 713 miljoen euro in 2020. Daarmee bestaat het totaal beheerde aanbod van Annexum nu voor 78% uit supermarktvastgoed. 95% van de consumenten doet boodschappen bij de fysieke supermarkt en de omzet van supermarkten is in 2020 met 11,2% tot 44,7 miljard euro gestegen, waardoor dit een waardevol en populair segment blijft.

Aantal nieuwe beleggers stijgt opnieuw
Door coronamaatregelen valt het succes van supermarkten in toenemende mate op bij beleggers. Het is één van de verklaringen voor de groei van het aantal beleggers bij Annexum. Daarnaast maakt de opkomst van nieuwe financiële platformen en het gemak van digitale identificatie voor de jonge generatie beleggen steeds toegankelijker en aantrekkelijker. Annexum speelt hierop in met beleggingsportal Pebbles, ontwikkeld in samenwerking met techbedrijf Bloqhouse. Het portal maakt het de nieuwe generatie mogelijk te beleggen in vastgoed (vooralsnog woningen) met een klein instapbedrag. Ondanks de ontwikkelingen en maatregelen op de woningverhuur- en koopmarkt, blijven woningen een aantrekkelijke beleggingscategorie, zo blijkt ook uit de waardestijging van 7,5% van de woningen in het afgelopen jaar.

Retailvastgoed biedt nog altijd kansen voor beleggers
Ook de asset class Retail blijft onderdeel van het portfolio. Hier liggen nog altijd grote kansen voorspelt Huib Boissevain, CEO & oprichter van Annexum: “Zowel voor de beleggers als voor de maatschappij ligt hier een belangrijk – economisch – belang. Waar tot op heden pas wordt ingegrepen bij een faillissement, moeten we – juist nu – collectief toe naar flexibele contracten, waarbij de gerekende huur in verhouding staat tot de omzet van de huurder. Door de coronamaatregelen is een golf aan faillissementen niet te voorkomen. Dat biedt ook weer ruimte voor het transformeren van retailvastgoed, bijvoorbeeld naar woningen of werkruimtes die voorzien in de behoefte om dichtbij huis te werken en het met grote groepen reizen naar een hoofdkantoor voorkomen. Wij zijn inmiddels gestart met testlocaties in Amsterdam Houthavens en Breda (HomeOffiz).’

Het bedrijf voorziet voor 2021 opnieuw een sterke groei in het aantal beleggers, investeringen en de omvang van het beheerde vastgoed.

Over Annexum
Annexum is gespecialiseerd in het structureren, plaatsen en beheren van vastgoedbeleggingsproducten voor de particuliere en institutionele markt. Via Annexum investeren particuliere beleggers in kantoren, supermarkten, winkels, woningen en meer. Sinds de start in 2000 heeft Annexum veel kennis en ervaring in de vastgoedmarkt opgebouwd en is met € 1,1 miljard belegd vermogen een voortrekker in het transparant maken van beleggingsproducten voor de particuliere belegger. Annexum is gehuisvest in het World Trade Center te Amsterdam. annexum.nl

Share.

Comments are closed.