Dag van de Thuiswerker: Huurwoningzoeker wil meer ruimte en snel internet

0

Thuiswerker wil meer ruimte en snel internet.

Huurwoningzoekers stellen woonwensen bij door corona.

Precies een jaar geleden werd de eerste lockdown aangekondigd. Sindsdien werkt een groot deel van de Nederlanders vanuit huis en volgen studenten hun studie vanuit hun slaap- of studentenkamer. Dit heeft gevolgen voor de woonwensen van huurwoningzoekenden, blijkt uit onderzoek van online platform Huurwoningen.nl onder ruim duizend woningzoekenden.

De pandemie brengt de nodige uitdagingen met zich mee. Van de huurwoningzoekenden die op dit moment thuis werken of studeren, geeft 77 procent aan dat dit leidt tot veranderende woonwensen. De toenemende behoefte aan extra ruimte, een aparte werkplek, sneller internet en een buitenruimte zijn allen behoeften waar huurders rekening mee houden bij het zoeken naar een huurwoning.

Studenten beïnvloed door COVID-19
Vooral studenten lijken er sinds de komst van de pandemie sterk veranderende woonwensen op na te houden. Van de respondenten die aangeven op dit moment thuis te studeren, geeft 84 procent aan andere woonwensen te hebben. Studenten die nog thuis wonen willen op kamers of op zichzelf wonen omdat ze behoefte hebben aan meer rust en privacy (28%). “Ik woon nog thuis bij mijn ouders en slaap en studeer daarom in dezelfde kamer. Ik wil graag op mezelf wonen, zodat ik meerdere kamers heb voor verschillende doelen en mezelf beter kan concentreren”, aldus een respondent.

Snelle internetverbinding
Verhuurmakelaar Levi Koenraads van geWOON Makelaardij in Geulle concludeert nog een andere, interessante verandering in de woonwensen van woningzoekenden. “Ik merk dat betrouwbare en snelle internetverbinding onder huurders steeds belangrijker wordt en zelfs een harde eis kan zijn in de zoektocht naar nieuwe woonruimte”, stelt hij. Voor corona hoorde hij mensen hier vrijwel nooit over.

Lees hier het volledige onderzoek.

Dag van de Thuiswerker
16 maart gaat – als het aan social enterprise Webmastery ligt – de boeken in als ‘de dag van de Thuiswerker’. Nederlanders gingen in 2020 vanaf die dag massaal naar binnen vanwege het oprukkende coronavirus. Thuiswerken werd de norm en is dat op het moment van publiceren nog steeds.

Over Huurwoningen.nl
Huurwoningen.nl is sinds 2011 hét online huurwoningenplatform waar woningzoekenden en -aanbieders samenkomen. Via het platform kunnen makelaars en particuliere verhuurders hun woningaanbod kosteloos presenteren. Dit aanbod wordt aangemeld door meer dan 3.000 aangesloten verhuurmakelaars en zelfstandige verhuurders en wordt dagelijks gemonitord door een bevlogen team, waardoor de kwaliteit en actualiteit van het aanbod gewaarborgd blijft. Het platform ontvangt maandelijks ruim 1,6 miljoen bezoekers, die toegang hebben tot bijna 10.000 beschikbare Nederlandse huurwoningen.

Uitleg berekeningen
De data uit deze analyse is gebaseerd op de antwoorden van een door Huurwoningen.nl opgezette enquête, waar door 1.008 woningzoekenden op werd gereageerd. Deze enquête is uitgezet op de platformen huurwoningen.nl en pararius.nl, de twee grootste platformen voor verhuur in Nederland. Daarnaast zijn de gebruikersstatistieken van Huurwoningen.nl uit de periode tussen 1 januari 2019 en 28 februari 2021 meegenomen. Deze getoonde cijfers hebben betrekking op het totaal aantal bezoeken dat heeft plaatsgevonden op het platform.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?