Erik Gerritsen wordt nieuwe directievoorzitter van Ymere

0

Per 1 juni treedt Erik Gerritsen aan bij Ymere als nieuwe voorzitter van de directieraad. Erik Gerritsen (58) is nu nog Secretaris Generaal bij het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Daarvoor was hij onder meer gemeentesecretaris van Amsterdam en bestuursvoorzitter van de Jeugdbescherming Regio Amsterdam.

Oorspronkelijk afgestudeerd als politicoloog, promoveerde hij in 2011 aan de Universiteit van Amsterdam op een onderzoek over hoe de lokale overheid een bijdrage kan leveren aan het oplossen van ongetemde problemen.

Erik Gerritsen kijkt uit naar deze nieuwe uitdaging: ‘Ymere is een prachtige organisatie met een ongelooflijk belangrijke missie. Als grootste en oudste woningcorporatie van Nederland kan Ymere het verschil maken in de Metropoolregio Amsterdam. Daar draag ik graag aan bij.’


Voorzitter van de raad van commissarissen van Ymere Gertjan Lankhorst: ‘We zijn blij met de komst van Erik Gerritsen. Met zijn jarenlange ervaring in complexe publieke omgevingen zal hij veel toevoegen aan de opgave waar Ymere voor staat. Zijn gedrevenheid om maatschappelijke problemen aan te pakken is daarbij de rode draad.’

Gerritsen volgt in juni Karin Laglas op, die zeven jaar directievoorzitter was en Ymere vanuit een roerige periode een nieuwe koers gaf, wat heeft gezorgd voor een financieel gezonde organisatie en stevige maatschappelijke prestaties voor huurders en woningzoekenden.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?