BankGiro Loterij steunt Pampus met € 200.000

0

Realisatie nieuw entreegebouw voor historisch forteiland komt meer en meer in zicht.

Forteiland Pampus heeft een bijdrage van € 200.000 ontvangen vanuit de BankGiro Loterij voor de vernieuwing van zijn entreegebouw. De BankGiro Loterij steunt initiatieven die midden in de maatschappij staan en extra financiële hulp verdienen. Met deze bijdrage is de realisatie van dit bijzondere nieuwe gebouw op Pampus een grote stap dichterbij gekomen. Pampus ontvangt jaarlijks ruim 60.000 bezoekers en is bezig met een grootschalig transformatieprogramma om het eiland toekomstbestendig te maken.

Het nieuwe entreegebouw: spectaculair door zijn eenvoud
Ontworpen door Paul de Ruiter Architects is het nieuwe, circulaire entreegebouw deels verzonken in de aarden wal rond het fort. Door het gebouw ondergronds aan te leggen, krijgt het erfgoed op Pampus, onderdeel van UNESCO werelderfgoed Stelling van Amsterdam, weer alle ruimte. De transparante glasgevel van het bouwwerk gaat een brug slaan tussen heden en verleden en versterkt de kwaliteit én uitstraling van het forteiland als geheel. Het nieuwe paviljoen stelt Pampus in staat om in de toekomst maar liefst 100.000 bezoekers per jaar te ontvangen.

Tom van Nouhuys, directeur Stichting Forteiland Pampus: “Dankzij de BankGiro Loterij blijft Pampus ook in de toekomst de ultieme plek om uit te waaien en je te laten inspireren door alle verhalen van dit UNESCO-werelderfgoed!”

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?