Benkey komt met oplossing kortlopende vastgoedfinanciering

0

Fintech-platform koppelt vermogende aan vastgoedprofessional.

Een nieuw fintech-platform koppelt vermogende particulieren rechtstreeks aan vastgoedprofessionals die financiering zoeken voor hun vastgoedproject. Benkey is het antwoord op de terugtrekkende beweging die de Nederlandse banken maken op de Nederlandse vastgoedmarkt. Benkey heeft tijdens de pilotfase van drie maanden reeds voor 150 miljoen euro aan kredietaanvragen te verwerken gekregen.

Fintech-bedrijf Benkey is een initiatief van het succesvolle ondernemerstrio Mark Gerhards (37), Daan Smit (31) en Rory Bertram (37). Gerhards verdiende zijn sporen onder andere bij CapGemini, Rabobank de BinckBank. Daan Smit stond aan de wieg van de Brandfirm ‘best digital agency’, FD Gazelle winnaar 2016, 2017, 2018, 2019 en 2020. Rory Bertram is telg van de vijfde generatie van een zeer succesvolle ondernemersfamilie, sinds 1890.

Vliegende start
De oprichters Mark, Daan en Rory kennen elkaar van jongs af aan en kwamen enkele jaren geleden op het idee om hun drie zakelijke disciplines bij elkaar te brengen voor het bouwen van een nieuw bedrijf. Het driemanschap is na ruim een jaar voorbereiding en in goed overleg met de AFM december vorig jaar in stilte begonnen, maar maakte meteen een vliegende start door de enorme vraag aan zowel de aanbod- als vraagzijde.

“Benkey blinkt vooral uit in kortlopende leningen voor overbruggingen en projectontwikkeling. Als ontwikkelaar heb je tijdelijk vermogen nodig en de bank geeft vaak niet thuis. Daar waar de bank ophoudt, beginnen wij. Banken zijn op zoek naar lange termijn verbintenissen, wij investeren graag op kortlopende projecten,” aldus medeoprichter Rory Bertram. “Binnen 24 uur weet de kredietnemer welke leensom haalbaar is voor een project. We bieden kortlopende kredieten, bijvoorbeeld voor de aan- en verkoop van onroerend goed. Daarnaast bieden we bijvoorbeeld financiering voor projectontwikkeling. Benkey is een betrouwbare financieringspartner voor de professionele ontwikkelaar en belegger”.

Feitelijk financieel kerngezond
Benkey biedt een oplossing voor zakelijke vastgoedprojecten die onterecht moeite hebben om financiering los te krijgen bij reguliere banken. Volgens de oprichters van Benkey komt dat doordat een grote bank niet in staat om de tienduizenden financieringsaanvragen die men op jaarbasis ontvangt stuk voor stuk met aandacht te beoordelen. Om de risico’s te managen worden er daarom strenge eisen gesteld, waardoor veel aanvragen worden afgewezen.

Volgens Benkey zijn veel van deze financieringsaanvragen echter feitelijk financieel kerngezond. Daarom biedt Benkey de partijen die op zoek zijn naar financiering van degelijke zakelijke vastgoedprojecten de mogelijkheid om, na een kwalitatieve screening van het project, direct in contact te komen met investeerders, waardoor financiering ineens wel mogelijk wordt.

De Benkey-oprichters hebben een team van senior adviseurs aangesteld dat de objecten mede beoordeelt en het fintech-bedrijf de komende jaren zal begeleiden. In dit team zitten onder andere voormalig ABN Amro-bankiers en oprichters van Dutch Debt Advisors Jeroen Smit en André Kok. Frank Eggink, voormalig CFO van Damen Shipyards Group, zit in de advisory board.

Over Benkey
Benkey is het eerste Nederlandse fintech-platform dat vermogende particulieren rechtstreeks koppelt aan vastgoedgoedprofessionals. Benkey financiert zakelijke vastgoed dat de bank niet of moeilijk financiert. De kredietnemer weet binnen 24 uur wat hij of zij kan financieren. Meestal is een financiering binnen een paar weken geregeld. Voor alle type objecten heeft Benkey een passende financiering. Van projectontwikkeling tot beleggingspanden en van woningen tot kantoorpanden. Boetevrij aflossen is altijd mogelijk. Benkey is een initiatief van drie jonge ondernemers met ieder hun eigen specialisme (vastgoed, tech, finance): Mark Gerhards, Daan Smit en Rory Bertram. De drie oprichters hebben de afgelopen jaren het fintech-concept ontwikkeld om met een soft-launch per december 2020 van start te gaan met Benkey.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?