Maria Molenaar gaat afscheid nemen van Woonstad Rotterdam

0

Na ruim tien jaar vertrekt Maria Molenaar per 1 september als voorzitter van de Raad van Bestuur van Woonstad Rotterdam. Dat maakte ze eind vorige week bekend aan de Raad van Commissarissen en alle medewerkers van Woonstad Rotterdam.

‘Het was geen gemakkelijke beslissing, omdat ik me zo nauw verbonden voel met Woonstad Rotterdam, de taak die wij hebben in de maatschappij en met de stad Rotterdam¨, licht Maria toe. Met veel passie heb ik de afgelopen jaren samen met de collega’s van Woonstad Rotterdam gewerkt aan goede huisvesting voor alle Rotterdammers, aan de klimaatuitdaging die we het hoofd moeten bieden en aan het benutten van de kansen die nieuwe technologieën ons bieden. Na tien jaar volledige inzet voor Woonstad Rotterdam heb ik besloten om meer op de achtergrond te gaan werken, en meer tijd te nemen voor dingen die mij ook nauw aan het hart gaan, naast de grote klimaatuitdaging.’

Maria trad halverwege 2011 aan als bestuursvoorzitter van Woonstad Rotterdam, na verschillende functies in het bedrijfsleven en in de zorg. Er was veel aan de hand in de buitenwereld, met een financiële crisis, een parlementaire enquête, een nieuwe Woningwet en sinds een paar jaar een ongekende woningnood. Chris Fonteijn, voorzitter van de Raad van Commissarissen: ‘Met vaste hand heeft Maria Woonstad Rotterdam door deze rumoerige periode geloodst. Onder haar leiding ontwikkelde Woonstad zich verder tot financieel gezonde en daadkrachtige organisatie, die echt het verschil maakt in Rotterdam en binnen de corporatiesector. Ze heeft het geweldig gedaan.’

Maria: ‘Ik denk dat er een heel krachtig bedrijf staat met zeer betrokken collega’s. Er werken zoveel capabele, fantastische mensen bij Woonstad Rotterdam, dat ik na de zomer met een gerust hart kan vertrekken. Tot het zover is blijf ik mij uiteraard volledig inzetten voor de organisatie.’

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?