Syntrus Achmea verwerft 390 appartementen in Duitsland voor Nederlands pensioenfonds

0

Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft voor een van zijn klanten, een Nederlands pensioenfonds, 390 appartementen gekocht in Rosenheim (Beieren). Het fonds vergroot daarmee zijn woningportefeuille in Duitsland.

De woningen uit de jaren ’50 en ’80 zijn verspreid over vier locaties in de stad, waarvan drie vlakbij het historische centrum. De appartementen worden de komende jaren verduurzaamd en gemoderniseerd, onder meer met nieuwe buitenruimtes.

“Deze uitbreiding past uitstekend in de klantwens om de internationale portefeuille verder te versterken”, zegt Casper Hesp, director Investment Management bij Syntrus Achmea. “In de afgelopen jaren hebben wij voor deze klant prima rendementen gerealiseerd in Duitsland.”

In de toonaangevende GRESB-benchmark, die de prestaties meet van fondsen op het gebied van duurzaamheid, behaalde de Duitse woningportefeuille het afgelopen jaar de eerste plaats in zijn categorie. Vergeleken met 2019 scoorde de portefeuille ruim 14 procent hoger.

Syntrus Achmea beheert voor zijn opdrachtgevers in totaal 1,1 miljard euro aan vastgoed in het buitenland. Dat gebeurt zowel via directe portefeuilles in Frankrijk en Duitsland als via fondsen van externe managers. Het dagelijks management van de portefeuille in Duitsland is uitbesteed aan asset manager DeWAG.

De transactie in Rosenheim werd begeleid door JLL München.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?