Groot Hartje kan gaan bouwen aan de woonruimte voor 2023

0

In Eindhoven is de bruisende stadswijk Hartje Eindhoven in de volgende fase. De gemeenteraad heeft namelijk het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning (coördinatieregeling) vastgesteld voor Groot Hartje.

Met deze omgevingsvergunning krijgt Amvest, in samenwerking met SDK Vastgoed, de mogelijkheid om drie woonblokken (met 260 huur- en koopappartementen) en vier grondgebonden koopwoningen toe te voegen aan Hartje Eindhoven

Deze nieuwe wijk direct naast het Philips Stadion, ontworpen door LEVS architecten, krijgt letterlijk de vorm van een groot hart. Het project past naadloos in het woningbouwoffensief van de gemeente Eindhoven, met het doel: gezonde verstedelijking. In Groot Hartje is voor elkaar zorgen en hiervoor trots uitdragen een belangrijk thema. Zo vergroot Groot Hartje dus zowel letterlijk als figuurlijk Hartje Eindhoven.

Het merendeel van de huur- en koopappartementen van Groot Hartje vallen in het middensegment. In het voorjaar van 2021 wordt gestart met de verkoop van 59 koopappartementen en 4 grondgebonden woningen. Volgens planning wordt nog voor de zomer gestart met de realisatie. Oplevering staat gepland voor 2023.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?