Nieuwe editie Vastgoedrekenen met Spreadsheets: al 20 jaar de basis vastgoedinvesteringen

0

Vorige week is de nieuwe editie van het studieboek Vastgoedrekenen met Spreadsheets verschenen, geschreven door Fakton en uitgegeven door SPRYG Real Estate Academy. Deze editie is in opzet geoptimaliseerd en geactualiseerd voor de nieuwe verduurzamingseisen, zoals BENG.

Berekeningen voor investeringskeuzes
In dit boek wordt stap-voor-stap uitgelegd hoe rendementsberekeningen voor vastgoedprojecten in Excel gemaakt kunnen worden, waarmee projecten zelf kunnen worden doorgerekend. Deze transparante werkwijze geeft inzicht in zowel de waardecreatie als de risico’s in vastgoedprojecten. Dit zijn broodnodige berekeningen voor het maken van goede investeringsanalyses. Goed investeren vergt in de toekomst structureel een analytische kijk.

Voorwoord van Prof. Edwin Buitelaar
“Dit boek geeft cruciale handvatten bij het zoeken naar grip in een onzekere maar ook zeer uitdagende toekomst. Hierdoor komen we tot plannen die niet alleen wenselijk maar ook haalbaar zijn.”, aldus prof. Edwin Buitelaar, hoogleraar vastgoed- en gebiedsontwikkeling (Universiteit van Utrecht) in het voorwoord van dit boek.

Gehele vastgoedlevenscyclus, incl. GREX
In het boek wordt de gehele levencyclus van gebouwen, complexen en gebieden doorgerekend: van eerste plannen voor nieuwbouw, vastgoedexploitatie tot en met keuzes voor renovatie, verkoop, sloop/nieuwbouw of herontwikkeling. Daarbij wordt expliciet aandacht besteed aan de integrale grondexploitatie (GREX) en financiering.

Bijdrage aan professionalisering
In 20 jaar tijd heeft dit studieboek een daadwerkelijke bijdrage geleverd aan de professionalisering van de vastgoedmarkt door het bieden van heldere financiële analysemodellen voor vastgoedprojecten. De unieke samenwerking van ruim 20 jaar tussen auteur van het eerste uur Peter van Bosse (Fakton) en uitgever Marcel Sanderse (SPRYG Real Estate Academy) illustreert het succes van dit boek. Inmiddels zijn er al meer dan 12.000 exemplaren van verkocht en wordt dit boek gedoceerd bij MRE-opleidingen, hogescholen en praktijkcursussen in Nederland en België.

Kasstroomdenken
Tot eind jaren negentig waren vuistregels zoals de BAR, NAR en ‘10 keer de huur, is niet duur’ gemeengoed. Dankzij het aanhoudende pleidooi van mensen als Wim Rust, medeauteur van de allereerste editie, en de groeiende financiële belangen in de vastgoedmarkt is de kasstroombenadering niet meer weg te denken uit de commerciële vastgoedmarkt.

FACTS

Titel: Vastgoedrekenen met spreadsheets (2020)
Auteurs: Léon van der Wal, Joep Thomassen, Marlo Barnard
Uitgever: SPRYG Real Estate Academy
ISBN/EAN: 978-94-92453-13-6
Prijs: 125 euro (excl. btw)
Te bestellen via: www.spryg.com/boeken
Volg ons: Linkedingroep: vastgoedrekenen

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?