Fakton Holding verzelfstandigt Fakton Capital per 1 januari 2022

0

Fakton Holding, financieel expert in gebiedsontwikkeling-, vastgoed-, energie- en aanpalende waardeketens, verzelfstandigt Fakton Capital per 1 januari 2022. Fakton Capital zal vanaf dat moment verder gaan onder een nieuwe naam onder leiding van Lars Rompelberg, Robert van Ieperen, Mathilde Dirven en Henk Harms. Hiermee geeft Fakton Holding ruimte aan de ambitie van Fakton Capital om zich door te ontwikkelen als corporate finance boutique met een eigen investeringsplatform voor impact investing, tezamen met EarthY.

Fakton Holding bouwt verder aan haar positionering met de ondernemingen Consultancy, Valuation, Energy, Development en Executives. “In alles wat we doen, zijn we gedreven om een betekenisvolle bijdrage te leveren voor onze klanten en voor de maatschappij. Vanuit deze drive vinden we dat Fakton Holding en Fakton Capital meer impact kunnen maken als zelfstandige organisaties. Met dit besluit versterken we de positie van Fakton als onafhankelijk, onpartijdig expert in complexe advies-, ontwikkel- en managementvraagstukken en geven we duidelijkheid naar onze klanten en de markt,” aldus Anne van Eldonk, bestuursvoorzitter Fakton Holding.

Fakton Capital ging in 2014 in Amsterdam van start als dealmaker om kapitaal te structureren en te arrangeren voor complexe vastgoedtransacties. Robert van Ieperen: “Vanuit een zelfstandige positie kunnen wij verder inspelen op de toenemende vraag om met business partners eerder in de keten op risico gebieds- en vastgoedontwikkelprojecten te initiëren.” Lars Rompelberg vult aan: “Als partners nemen we afscheid van Fakton Holding, in ons DNA zullen we altijd verbonden blijven”.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?