Certitudo Capital vergroot ontwikkelpositie Amersfoort de Hoef met nieuwbouwontwikkeling 100 woningen en 3.500 m² kantoor

0

Certitudo Capital vergroot de positie in het gebied Hoefkwartier in Amersfoort met de aankoop van Computerweg 2-6. Het object is gelegen op bedrijventerrein De Hoef West, dat de komende jaren verandert in een levendige stadswijk waar wonen, werken, leren en ontspannen samenkomen.

Computerweg 2-6 te Amersfoort is een multi-tenant kantoorgebouw van in totaal circa 5.800 m² BVO en 148 parkeerplaatsen. Het object kent een centrale locatie in het land, heeft een uitstekende bereikbaarheid per zowel openbaar vervoer als auto en beschikt over energielabel A. Onder de huurders bevinden zich onder andere IT Randsteden, Bureau Veritas, For All II Services, het Nederlands Slaap Instituut en SUCCEED offices, het flexibele kantoorruimteconcept van Certitudo Capital waarbinnen kantoorruimte in onder andere Eindhoven, ’s-Hertogenbosch en Amsterdam verhuurd wordt.

Eugen Kool, Director Real Estate: “Deze positie maakt integraal onderdeel uit van de ontwikkelingen in Hoefkwartier. Certitudo Capital bezit meerdere posities in het gebied en de ontwikkelambities daarvoor zijn groot. Op het buurkavel aan het Inputplein 1 ontwikkelt Certitudo Capital The Key, een toekomstgericht mixed-use gebouw dat op basis van het ontwikkelplan dat er nu ligt 563 woningen, circa 4.600 m² kantoorruimte en circa 1.500 m² commerciële ruimte omvat. Ook het nieuw verworven object zal in de toekomst uitmaken van deze gebiedsontwikkeling, waarbij op basis van de huidige afspraken op het kavel (5.400 m²) meer dan 100 woningen en een kantoorruimte gerealiseerd kunnen worden.”

Bedrijventerrein De Hoef West, waar het object is gesitueerd, staat aan de vooravond van grote veranderingen. Om aan de omvangrijke woningopgave in Amersfoort te kunnen voldoen, heeft de gemeente Amersfoort de ambitie om de wijk de komende jaren te veranderen in een gemengde en inclusieve stadswijk met ruimte voor wonen, werken, leren en voorzieningen. Een toekomstbestendige wijk met veel groen en aandacht voor duurzaamheid. Ontwikkelaars, de gemeente en omwonenden bepalen samen hoe deze nieuwe stadswijk invulling krijgt.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?