APCOA URBAN HUBS bieden de fysieke en digitale service-infrastructuur voor een duurzaam stadsleven

0
  • APCOA opent zijn parkeergarages als Urban Hubs om de fysieke en digitale infrastructuur te bieden aan strategische partners op het gebied van mobiliteit, elektrisch laden, logistiek en on-demand services.
  • Met de strategische uitbreiding van zijn productportfolio biedt APCOA een geïntegreerd ecosysteem van Smart City en Smart Mobility-diensten en draagt het actief bij aan de duurzame transformatie van stedelijke gebieden en de vermindering van de CO2-uitstoot
  • APCOA ziet een substantieel omzetpotentieel door het openstellen van meer dan 1,5 miljoen parkeerplaatsen en meer dan 1,9 miljoen vierkante meter logistieke ruimte voor stadslogistiek, mobiliteit, elektrische laadinfrastructuur en technologische diensten
  • Vastgoedeigenaren profiteren doordat hun eigendom onderdeel wordt van een digitaal stedelijk ecosysteem en krijgen toegang tot het exclusieve netwerk van partners van APCOA
  • De strategische partners van APCOA zijn o.a. Bosch, BVG, Daimler, E.ON, HERE Technologies, Sixt en UFODRIVE

APCOA PARKING (APCOA), Europa’s toonaangevende parkeerbeheerder, heeft APCOA URBAN HUBS gelanceerd om een geïntegreerd ecosysteem te creëren voor toekomstbestendig en duurzaam gebruik van parkeervoorzieningen. Strategische partners krijgen toegang tot de fysieke locaties en digitale infrastructuur van APCOA. De combinatie van het uitgebreide locatienetwerk van APCOA met de bovenliggende digitale infrastructuur leent zich bij uitstek voor de implementatie van nieuwe bedrijfsmodellen door de strategische partners. Klanten profiteren van een uitbreiding van het service-aanbod met innovatieve diensten en producten. En voor vastgoedeigenaren geldt dat de waarde van hun activa stijgt omdat APCOA locaties intensiever en op alternatieve manieren worden gebruikt.

“De digitale en on-demand economie, vooral op het gebied van mobiliteit en logistiek, kan niet zonder een fysieke invulling en een intelligente en flexibele infrastructuur. Met meer dan 11.000 locaties hebben we het grootste netwerk van digitaal aangesloten parkeergarages van Europa gecreëerd. Onze hubs combineren parkeren met logistieke en technologische diensten, platforms voor deelmobiliteit en laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen – en leveren nu al een belangrijke bijdrage aan het creëren van de Smart Cities van de toekomst ”, legt Philippe Op de Beeck, CEO van APCOA PARKING Group, uit.

Onder het merk APCOA URBAN HUBS breidt APCOA de functionaliteit van zijn parkeerfaciliteiten uit door ze te integreren in een ecosysteem op basis van het eigen digitale platform APCOA FLOW. Alle parkings worden zo omgevormd tot potentiële knooppunten voor een breed scala aan duurzame diensten. De aanvankelijke focus ligt voor deze toepassing op parkeergarages met meerdere verdiepingen in binnenstedelijke gebieden. Deze locaties bieden de beste opties om efficiëntie van de last mile-logistiek te verbeteren, binnenstedelijk logistiek verkeer te verminderen en daarmee een substantiële reductie van de CO2-uitstoot te realiseren. Met de vergroting van het aanbod van elektrische laadinfrastructuur, ondersteunen APCOA URBAN HUBS ook actief de mobiliteitstransitie naar elektrische mobiliteit. Stadsbewoners en forensen zonder eigen parkeerplaats of laadpaal vinden in de URBAN HUBS van APCOA een passend aanbod. Alleen met een gegarandeerde toegang tot een dergelijke infrastructuur wordt het gebruik van een elektrisch voertuig aantrekkelijk.

“In de komende jaren willen we ons netwerk van enkele honderden APCOA URBAN HUBS continu uitbreiden door heel Europa. Voor eigenaren van parkeervastgoed creëert onze expertise waarde door vermeerdering van inkomstenstromen te combineren met een duurzame strategie die een positieve impact heeft op de langetermijnwaarde van hun activa. Momenteel lopen er veelbelovende gesprekken met een groot aantal potentiële partners. Ze waarderen stuk voor stuk onze hoge locatiedichtheid en het feit dat 230 miljoen consumenten bereikbaar zijn rond onze locaties in Europese stadscentra. Daarom liften zij graag mee op het geavanceerde digitaal verbonden locatienetwerk van APCOA om hun eigen bedrijfsmodellen te innoveren”, legt Op de Beeck uit. Momenteel behoren Bosch, BVG, Daimler, E.ON, HERE Technologies, Sixt en UFO Drive tot de strategische partners van APCOA.

Het merk APCOA staat al langer synoniem voor de implementatie van een uitgebreide digitale en innovatiestrategie. In 2018 lanceerde het bedrijf APCOA FLOW, het meermaals bekroonde, schaalbare platform dat partners via individueel programmeerbare interfaces geïntegreerde, contactloze toegang biedt tot parkeergarages in de binnenstad. Carlo Barten, Managing Director van APCOA PARKING Nederland, zegt daarover: “Mede hierdoor zijn we zeer goed gepositioneerd om de uitdagingen aan te gaan die voortkomen uit veranderende parkeerbehoeftes en de evolutie in parkeerbeleid van steden en gemeenten. Alleen door te anticiperen en actief bij te dragen aan verandering van fundamentele economische en maatschappelijke processen, kunnen we ons succesvol aanpassen aan en profiteren van deze veranderingen”.

URBAN HUBS is het antwoord van APCOA op enkele van de belangrijkste trends van deze tijd: de aanzienlijke groei van online transacties en on-demand gebruik, die de vraag naar binnenstedelijke logistieke ruimte, toenemende verstedelijking en de opkomst van elektrische mobiliteit stimuleert.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?